IZAZVALA LAVINU: Bivša SDP-ova ministrica uvrijedila građane, za jednu stvar okrivila ‘dotepence’, žustro reagirao i Glavašević

Zarko Basic/PIXSELL

Mirela Holy, bivša ministrica zaštite okoliša u SDP-ovoj Vladi, u objavi na svom Twitter profilu izrazila je ogorčenje zbog situacije s cijepljenjem u Zagrebu.

“Mi Zagrepčani smo fakat magarci, šutimo ko’ zadnji papci iako su nas stavili posljednje u Hrvatskoj na popis za cijepljenje. Em što u ZG živi najviše ljudi, gustoća naseljenosti koja omogućava širenje bolesti je najviša, ali eto, zadnji smo u redu za cijepljenje. Zašto?”, napisala je Holy.

Njezina objava odmah je izazvala lavinu reakcija, posebno nakon što je u jednom odgovoru na komentar korisnika Twittera napisala da su se ‘u Zagrebu preko reda cijepili različiti dotepenci’.

Prozvanim se našao saborski zastupnik Bojan Glavašević, koji joj je u komentaru poručio da bi trebala imati na umu da je Zagreb grad u kojem živi četvrtina Hrvatske. “Većinom smo ‘dotepenci’. Ne mislim da smo lošiji građani ovoga grada od onih kojima je pet generacija predaka rođeno tu. Nisu ‘dotepenci’ najveći problem Zagreba”, napisao joj je Glavašević.

Neki su istaknuli primjer rektora Damira Borasa koji je rođeni Zagrepčanin. Glavašević je objasnio kako riječ ‘dotepenac’ nije bezazlena, što je Holy pokušala objasniti da joj je dosta dominantnog narativa prema kojem su Zagrepčani privilegirana sorta te da je namjerno koristila tu riječ koja je očito ‘puno toga izvukla na površinu’.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI