IZA ZATVORENIH VRATA OSJEČKOG SUDA! Kolege sudaca koje proziva Mamić sve otkrivaju: Ovo je nezapamćeni skandal

Foto: Denis Kapetanovic /PIXSELL

U i oko osječkog županijskog suda situacija nije baš najljepša i najugodnija pa ma koliko svi suci koje je Zdravko Mamić posljednjih nekoliko dana prozvao i optužio za korupciju sve njegove navode demantiraju i odbacuju.

Kako tvrde naši sugovornici s tog suda, takvom skandalu još nisu dosad  svjedočili.

”Situacija je neugodna i za prozvane suce, i za sve nas koji nismo prozvani, prilično je nezgodno, mi se svi zaista tresemo od svakog njegova novog statusa, ovdje je stanje panično i uznemirujuće, nitko s nikim ne razgovara, po kuloarima se priča svašta i vjerujem da prozvanim kolegama nije nimalo lako”, tvrde naši sugovornici iz Osijeka.

Svi prozvani suci povukli se iz javnosti

Dodaju da se nešto zaista događa i daleko od njihovih očiju jer inače predsjednik suda Zvonko Vrban ne bi predložio pokretanje mjera protiv sudaca Zvonka Vekića i Darka Krušlina.

”Vrban je to učinio ubrzo nakon Mamićeva obraćanja, ali je prije toga zahtjevao pa i dobio očitovanje od sudaca koje je zatim, poštujući proceduru, poslao DSV-u, Vrhovnom sudu i resornom ministarstvu. Neki po kuloarima idu toliko daleko pa tvrde da ni Vekić ni Krušlin više ne bi trebali biti suci, navodno im je to Vrban i rekao, ali treba stati na loptu i sačekati. Ovo je previše osjetljiva materija da bi se nekoga tako ozbiljno optuživalo i odbacivalo bez provedene istrage. Svi prozvani suci povukli su se iz javnosti, paze što i s kime komuniciraju, vrlo su oprezni, teško im je i prijateljski pristupiti, ali ih mi razumijemo, i ne zamaramo ih trenutno ničime”, komentiraju na koncu naši sugovornici te kažu da među kolegama najviše od svega prevladava strah od mogućeg podnošenja kaznenih prijava protiv sudaca, što bi za kompletan osječki Županijski sud bio uistinu presedan i nezapamćen skandal.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI