ISTINA IZLAZI NA VIDJELO! Kako manipuliraju Plenković i Medved? Riječi koje su ih raskrinkale

Foto: Pixsell

”Što radi DORH mene to ne zanima, ja uopće ne želim znati što radi Dorh niti policija, to je borba protiv korupcije. Znači, niti znati, niti utjecati”, izjavio je prije par dana premijer Andrej Plenković komentirajući aferu Janaf.

Tim je riječima predsjednik Vlade nastojao naglasiti važnost nezavisnosti istražnih tijela od vlasti, a povod za to bio je žestok okršaj s predsjednikom Milanovićem koji je tvrdio kako je Plenković morao imati spoznaja o istrazi koja se vodila protiv uhićenog šefa Janafa Dragana Kovačevića.

Da Plenković o tome nije trebao ništa znati potvrdila je nekolicina pravnih stručnjaka, a u obranu šefa Plenkovića skočio je tada i ministar branitelkja Tomo Medved.

”Nema nedodirljivih i upravo naš stav jest da ta tijela kroz svoj neovisan rad razotkriju i procesuiraju sve počinitelje svih oblika kaznenih djela i koruptivnih radnji. I to je ono što Vlada s premijerom podržava”, izjavljivao je u to doba Medved, koji ovih dana  nakon uhićenja u Negoslavcima za ratne zločine na Ovčari nudi nešto drugačiju verziju priče.

“Sjetite se da smo unazad nekoliko godina naglašavali da se ozbiljno radi na tim predmetima, i u konačnici ovo nisu prvi uhićeni u proteklom mandatu, pa i u početku našeg mandata. Preko 50 osoba je u protekle tri godine uhićeno i procesuirano upravo za slična kaznena djela ratnog zločina, i na tome će se nastaviti”, kazao je ministar. Ako se Medved i šef Vlade zalažu za neovisan rad istražnih tijela, onda broj uhićenih ne bi trebao imati nikakve veze s njihovim mandatom.



No izgleda da se pojmovima vladajući razmeću kada i kako im paše.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI