I ON IDE U UTRKU ZA ZAGREB: Poznati politički analitičar kandidat za prvog čovjeka metropole

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković ulazi u utrku za gradonačelnika Zagreba.

“Ivica Relković najavit će kandidaturu za zagrebačkog gradonačelnika te predstaviti temu starog i novog modela upravljanja na primjeru gradske uprave, pokazujući njenu shemu na iscrtanoj podlozi duljine oko 10 metara”, navodi se u priopćenju.

Relković ističe da su nadolazeći izbori u Zagrebu izbori za grad, a ne za ime i prezime gradonačelnika.

“Grad Zagreb, ako uopće razumijemo u kakvoj se situaciji nalazimo, ponavljam, nema zapravo izbore za gradonačelnika, nego izbore za grad. Mi ove godine ne biramo kako će se imenom i prezimenom zvati osoba koja će se upisati u niz gradonačelnika koji su upravljali gradom, nego kojim putem od ove godine ide sam Zagreb.

Ono s čim će se suočiti osoba koju građani izaberu da upravlja Gradom, vjerojatno će biti potpuno suprotno od onog što i ta osoba i sami građani u ovom trenutku misle. Gradom će iduće četiri godine trebati upravljati ne u smjeru sitnih sebičnih interesa samih građana, nego u mnogočemu protiv tih kratkoročnih površnih interesa. Dakle, u prvom trenutku trebamo ići putem koji kao da usmjeravamo gotovo pa protiv samih sebe”, objavio je Rleković na osobnom blogu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI