Huić o Vladinom Planu: “U Hrvatskoj vladajući imaju samo jedan modus od kojeg se ne misli odustati”

Darko Tomas/Cropix

Vlada premijera Andreja Plenkovića donijela Nacionalni plan oporavka koji bi se trebao prihvatiti od strane Europske komisije. Riječ je o 49 milijardi kuna, a trebao bi se financirati iz europskog fonda “Next generation”.

Sredstva će tek doći (ako ih komisija prihvati) tek onda kada budu provedene reforme koje će morati biti sastavni dio Plana.

“Plenkovićeva se vlada nije do sada iskazala u provedbi reformi koje je sama ‘zacrtala’. Uzmimo na primjer zdravstvo koje je aktualno ovih dana. tamo nije napravljeno ništa od svega onoga što se spominjalo u sličnim dokumentima, poput Nacionalnog plana reformi. To vidimo po tome što se dug za lijekove gomila, dakle jasno je da nije bilo niti pokušaja da se taj problem riješi”, komentirao je Huić navedenu vijest.

Huić također nadodaje kako nema nikakvih razlog zbog kojih bi se povjerovalo da će se Planom nešto drastično promijeniti, jer upravo misli da će dogoditi suprotno.

“Nema razloga vjerovati da će se stvari promijeniti nekim novim dokumentom. Hrvatske vladajuće elite imaju jedan modus operandi od kojeg ne misle odustati, a to je dizanje poreza, povećanje državnog aparata, zapošljavanje desetina tisuća ljudi u državnim i javnim službama i vođenje gospodarstva kroz kompanije u vlasništvu države. jasno je da će tako nastaviti i da će tako biti i s ovim planom oporavka”, izdvojio je Huić.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI