Hrvatski logoraši: Pupovac je u Negoslavcima hrabrio pobunjene Srbe da se ne boje suda dok je on na vlasti

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije ocijenilo je u subotu da je Milorad Pupovac bio u Negoslavcima kako bi “hrabrio pobunjene Srbe da se ne boje nikakvog suda dok je on na vlasti.”

“Milorad Pupovac svojom izjavom u Negoslavcima, a povodom uhićenja Srba za ratni zločin, izravno i besramno pokušava utjecati na buduću sudsku presudu”, stoji u priopćenju.

Hrvatsko društvo logoraša smatra kako su ta uhićenja predstava za javnost tempirana prije ovogodišnje kolone sjećanja u Vukovaru.

“Plenković na ovaj način pokušava koliko toliko kupiti mir prilikom odlaska u Vukovar gdje će ga dočekati  ozlojeđena rodbina poginulih i nestalih žrtava kao i od HDZ-a odmetnuti gradonačelnik Ivan Penava koji se i odmetnuo samo zato jer zločinci nisu kažnjeni nego čak i slobodno šetaju gradom gledajući svojim preživjelim žrtvama u oči”, napominju.

Iz Društva poručuju hrvatskim građanima pravoslavne vjeroispovijesti da “prestanu sanjati i da ne slijede svoje lažne “Mesije” jer su oni svojim djelovanjem doveli u pitanje njihov biološki opstanak, da se prestanu držati zavjeta šutnje i iznesu svoja saznanja o zločinima koja su počinili njihovi susjedi te da prihvate ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske.“Dok je god HDZ u koaliciji s SDSS-om, neće biti ništa od privođenja pravdi četničkih zločinaca iz Domovinskog rata”, zaključuje se u priopćenju kojega potpisuje predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije Ivan Turudić.

Pupovac je izrazio sumnju u objektivnost i nepristranost u slučaju uhićenja u Negoslavcima

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u petak, u vezi uhićenja dvojice Srba za ratni zločin na Ovčari, kako nije rješenje da se “preostali Srbi u Hrvatskoj drže taocima i zečevima za odstrjel”, već da se Zagreb i Beograd dogovore i nađu rješenja za problem ratnih zločina.

“Ne želimo da nitko tko je nedužan bude proglašavan i tretiran kao ratni zločinac, a svatko za koga postoje nepobitni i jasni dokazi treba se suočiti s tim i pravda mora odraditi svoje”, rekao je Pupovac  ocijenivši kako se u Hrvatskoj formira javno mišljenje “da su ljudi unaprijed krivi i da Srbi ne mogu biti ne krivi”. SDSS je izrazio sumnju u objektivnost i nepristranost u slučaju uhićenja u Negoslavcima.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI