HOĆE LI NAŠI ZASTUPNICI OSTATI GLADNI I ŽEDNI? Provjerili smo što će biti s kafićem i restoranom u Saboru

Premijer Andrej Plenković objavio je nove mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa koje stupaju na snagu od 28. studenog, a trajat će do ponedjeljka 21. prosinca. Tako od ponoći svoja vrata zatvaraju kafići, restorani, teretane i fitness centri, zabranjene su svadbe, većina sportskih natjecanja, na javnim događajima ne smije biti više od 25 osoba, na privatnim više od deset…

Više o mjerama pročitajte OVDJE.

Najoštrije mjere od proljetnog lockdowna naišle su na kritike brojnih ugostitelja koji tvrde da će zbog njih staviti ključ u bravu.

S obzirom na to da će brojni građani danas popiti zadnju kavu prije 21. prosinca, a ne budu li brojke zaraženih koronavirusom padale možda i duže, zanimalo nas je hoće li istu sudbinu dijeliti i zastupnici Hrvatskog sabora.

Poznato je, naime, da im je u zgradi Sabora na usluzi restoran i kafić.



“Već od 9.11. restoran ne radi u smislu da se u njemu može sjesti i jesti, već je moguće individualno preuzeti hranu u pripremljenim lunch paketima. Dakle kuhinja radi, no u restoranu se ne jede i ne zadržava. Ista je stvar s kafićem u kojem je moguće samo preuzeti piće. Dakle, nema okupljanja i zasad se mjere poštuju na taj način”, potvrđeno je za Dnevno.hr iz Službe za medije Hrvatskog sabora. Napominju, ugostiteljskim objektima će i dalje biti dozvoljena priprema i dostava hrane.

“Pretpostavljamo da će se to tako i zadržati, no u kontaktu smo s Uredom za opće poslove koji vodi brigu o restoranu i kafiću, još nemamo informaciju hoće li doći do potpune obustave rada kuhinje i kafića”, kažu nam iz saborske Službe za medije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI