HDZ-ov POTENCIJALNI KADNDIDAT ZA ZAGREB? Mrsić: ‘Njegov je oportunizam dobro poznat, a jako se dobro uklapa u političku (ne)kulturu HDZ-a’

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić prozvao je potencijalnog kandidata za gradonačelnika grada Zagreba Damira Vanđelića, aktualnog šefa Fonda za obnovu, jer se kako kaže Mrsić, “bavi kandidaturom za gradonačelnika umjesto obnovnom Zagreba.

Obnova privatnih stanova i kuća građana Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije u nadležnosti Fonda za obnovu kojeg vodi Damir Vanđelić kasnit će, u najboljem slučaju, još šest mjeseci, poručio je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.

„Vanđelić se umjesto obnove Zagreba bavi kandidaturom za gradonačelnika, što je izvan svake pameti. Njegov je oportunizam dobro poznat hrvatskoj javnosti, a jako se dobro uklapa u političku (ne)kulturu HDZ-a, ” naglašava Mrsić.

Dodaje, kako je Vanđelićeva, gotovo šekspirijanska dvojba, biti ili ne biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba tragikomična, krajnje licemjerna, neodgovorna i neprofesionalna jer bi mu primarni fokus trebao biti na obnovi. “Nažalost, tragično je za građanke i građane, a komično za političke elite”, rekao je Mrsić nadodavši kako je već u komunikacijskom prostoru primjetna ping-pong taktika na relaciji Vanđelić, HDZ – Bandić kojom se beduzšno izbjegava preuzimanje odgovornosti za obnovu.

Proces obnove Zagreba i okolice ciljano teče puževim korakom, a građane se administrativno opterećuje dokumentacijom koja već postoji u sustavu. Uz to, ne postoji kvalitetan uslužni servis koji građanima može pomoći kako bi se ubrzao proces predaje zahtjeva. Građanske inicijative pokazuju da se obnova grada može ubrzati kada za to postoji istinska motivacija, a to nije slučaj s Vanđelićem, HDZ-om i Bandićem”, tvrde Demokrati.



„Upitno je hoćemo li stići, do lipnja sljedeće godine, potrošiti pristigle EU novce iz Fonda solidarnosti za obnovu nakon potresa i tko će sve omastiti brk i u ovoj obnovi. Građani se opravdano pitaju što se čeka i zašto se već sad ne usmjeravaju EU novci za hitne sanacije zgrada koje su trenutno stvarna ugroza u strogom centru grada”, rekao je Mrsić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI