HDZ OPET ZBRINUO MARIĆA! Ovo je najveća tajna kontroverznog bivšeg ministra

screenshot

Bivši ministar državne imovine HDZ-ov Goran Marić ima novi posao i to kao savjetnik Uprave u Hrvatskim cestama, čime je vladajuća stranka zbrinula još jednog svojeg zaboravljenog zastupnika, ali i ministra koji je iz prošle Vlade naprasno otišao pod utegom vlastitih afera.

Marića je od početka mandata u izmišljenom Ministarstvu državne imovine pratio niz afera, dok se on grčevito borio s time da se prezentirao kao vrhunski stručnjak i principijelan ministar koji od svojih stavova ne posustaje. Hrabrost i principijelnpost u radu s premijerom Andrejom Plenkovićem nije pretjerano često pokazivao. Štoviše, upućeni tvrde da je Goran Marić pravi primjer lukavog i pomalo promišljenog političara, za što navode primjer njegova konflikta sa ministrom financija Zdravkom Marićem.

Naime, Goran Marić je Marića mlađeg žestoko kritizirao na društvenim mrežama radi poreza na nekretnine, no to je učinio tek nakon što je Plenković nagovijestio odgodu tog poreza, a do tada je strateški šutio. Šutio je Marić i u Karamarkovo doba, tada se također nagađalo da bi baš on mogao biti ministar financija, no navodno se od te ideje na intervenciju tada moćnog Ivice Todorića od te akvizicije odustalo.

Bio je to jedan od najtežih udaraca u Marićevoj političkoj karijeri, budući da je dugogodišnji san ovog nekadašnjeg nogometnog suca upravo rukovođenje ministarstvom financija. U središte pažnje javnosti Marić je došao u vrijeme sastavljanja prve Plenkovićeve Vlade u listopatu 2016. godine, i to zbog prave drame koja se odvijala dan prije konstituirajuće sjednice Sabora. Marić je cijelo vrijeme slovio za sigurnog kandidata za ministra u toj novoj Plenkovićevoj Vladi, ali na dan službene objave budućih ministara u novoj Vladi kreće drama u stranačkoj sjednici jer Marić uviđa kako će umjesto njega ministar prometa biti Oleg Butković koji je do prije te objave slovio za potencijalnog ministra turizma.

Butković odbija fotelju ministra turizma. Gnjevan zbog te ponude kontaktirao je čak i predsjednicu države Kolindu Grabar-Kitarović, inače njegovu dobru prijateljicu. Šef stranke Andrej Plenković u tom trenutku, pošto je hladno briselski otkantao bivšeg ministra kulture i dotadašnju ikonu HDZ-ove desnice Zlatka Hasanbegovića, nije želio otvarati novu frontu nezadovoljnika u stranci pa je popustio pred lavinom Butkovićevih prijetnji i ucjena. Tako je Butković postao ministar prometa i infrastrukture, a Goran Marić je u tom trenutku izvisio i ostao bez očekivanog resora.



Po stranačkim kuloarima se tu večer moglo čuti da Marić to nije dobro podnio, kao što nije dobro podnio ni kada je izvisio kod Karamarka nakon predzadnjih izbora, te se opasno naljutio, Tada kreće novi val pritisaka prema Plenkoviću, a u lobiranje za Marića uključuje se i fra Slaven Milanović Litre, ali i brojni drugi lobisti pod čijim pritiskom Plenković popušta nudeći Mariću ministarstvo bez porfelja, čemu se ovaj odupire pa se na koncu za njega smišlja novi resor, iako upućeni svjedoče kako je Marićeva skrivena želja bila ona da postane premijer.

Marić je inače poznat i kao bivši direktor Tiska koji je na toj poziciji svojevremeno zamijenio kontroverznog Miroslava Kutlu, što je tek jedna od zanimljivosti u njegovom životopisu. Dočim je postao ministar, njegov brat Svetimir Marić imenovan je članom Uprave HŽ-ove tvrtke kćeri, no pod pritiskom javnosti od tog se posla odustaje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI