HDZ jednoglasno donio odluku o stegovnom postupku protiv Josipe Rimac. Sprema se sjednica i Časnog suda

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nediljko Dujić iz županijskog odbora HDZ-a Šibensko kninske županije potvrdio je pokretanje stegovnog postupka protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac i kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmačije.

“Na sjednici predsjedništva Županijskog odbora Šibensko-kninske županije jednoglasno je donesena odluka da se pokrene stegovni postupak. U ovom slučaju se radi o dvoje članova koji pripadaju županijskoj organizaciji HDZ-a Šibensko-kninske županije. Dakle, gospođa Rimac i gospodin Tokmačija”, ističe Dujić.

“Znači, situacija koja je nastala, koja je općepoznata je po ocjeni svih članova predsjedništva štetna za stranku i ne možemo tolerirati takve situacije. Tijekom dana će se proslijediti odluka županijskom Časnom sudu koji je već za sutra sazvao sjednicu”, piše N1.

Podsjetimo, Uskok je u subotu, nakon provedene opsežne akcije Pnuskoka u aferi Vjetroelektrane, donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika, među kojima je i smijenjena državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac.

Rimac i još 12 državnih dužnosnika i poduzetnika sumnjiči se za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI