HDZ JE SPREMAN ZA ZAOKRET! ‘Već među sobom govorimo hvala ti Andrej, vrijeme je za frajera’

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Unutar HDZ-a na stranu su stavljeni problemi oko obnove od potresa, suočavanja s krizom koronavirusa te sukob s političkim protivnicima jer su na vratima unutarstranački izbori.

Stvaraju se tabori, traže se novi vođe, ali karte se još uvijek skrivaju.

Osim što je predsjednik stranke Andrej Plenković siguran u stranci i najbliži suradnici mu i dalje daju “palac gore”, u pozadini se odvijaju politički procesi koji bi u bliskoj budućnost mogli uzdrmati status šefa te stranke i premijera.

Kako Dnevno.hr doznaje od izvora iz HDZ-a pojavio se čovjek ogromnih ambicija koji posljednjih godinu i pol lašti svoj imidž u medijskom prostoru.

Trenutni šef Fonda za obnovu Damir Vanđelić, vidi sebe ni manje ni više nego kao  predsjednika HDZ-a i kandidata za premijera!



“On je čovjek ambicija bez kraja. Omiljen je u braniteljskoj populaciji, konzervativan, a vrhunski menadžer. Plenkoviću je već pokazao kičmu kad je odbio ući u travestiju zvanu izbori za zagrebačkog gradonačelnika. Sad je ovo ‘povuci potegni’ situacija u Fondu, on je na odlasku. Zanima ga zanima demokršćanski i konzervativni HDZ “, rekao je izvor iz HDZ-a.

Vanđelića se već povezivalo s nekoliko političkih opcija, pa su ga tako mnogi spominjali kao nasljednika Miroslava Škore u Domovinskom pokretu, pregovarao je s Mostom, a čini se da je njegov cilj najjača politička opcija u Hrvatskoj.

“On je uvijek bio najbolji u svemu što radi. Tako bi i sada želio sjesti za kormilo stranke koja ima mogućnost upravljanja državom. Mislim da je to dobra prilika za stranku. Po meni je Plenković prošlost. Već među sobom govorimo ‘hvala ti Andrej, vrijeme je za frajera'”, rekao je izvor iz HDZ-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI