HASANBEGOVIĆ JASAN: ‘Za incident je kriv Milanović, ne HOS-ovci’

screenshot

Gostujući u emisiji Bujica, svoje viđenje incidenta na obilježavanju VRO Maslenica ’93. dao je i dr. Zlatko Hasanbegović.

“Sve ovo je već viđeno tijekom tzv. incidenta u Okučanima, samo ovoga puta, s još nekim novim akterima. Da, trebaju se javno isticati simboli jedne hrvatske ratne postrojbe. Upravo u ovakvim prigodama, upravo na ovome mjestu. Svaki dan i na svim mjestima!”, izjavio je Hasanbegović i dodao:

“O simbolima ratne postrojbe – nema rasprave!”

“Nažalost, u medijima i političkim komentarima, nameće se rasprava o nečemu, što ne može biti predmet rasprave. Ovo nije rasprava o nikakvim ‘ustaškim’ ili ‘totalitarnim’ simbolima. Ako hoćete, ovo nije ni rasprava o ‘baštini Ustaškoga pokreta’… Ovo je rasprava koja je nemoguća u bilo kojoj nacionalnoj državi, a koja nije, kako bi rekao Milanović, ‘slučajna država’. O simbolima jedne hrvatske ratne postrojbe, koja je sudjelovala u borbi za uspostavu moderne hrvatske države – nerma rasprave!”

“Incident je izazvao Zoran Milanović”



On smatra i da je Zoran Milanović jedan od ključnih čimbenika nacionalnog razdora:

“To je politikantsko i potpuno neodgovorno, licemjerno držanje! U krajnjoj liniji, upravo je Milanović, kao predsjednik Hrvatske vlade 2015. godine, iz počasne lože u Zagrebu, promatrao mimohod Hrvatske vojske, a u tom mimohodu sudjelovali su i veterani HOS-a sa svojim ratnim znakovljem. Jedini incident koji se jučer dogodio – je incident kojeg je izveo Zoran Milanović”, kazao je Zlatko Hasanbegović koji se u nastavku emisije osvrnuo i na Mostova kandidata za gradonačelnika Zagreba, Zvonimira Troskot, koji također za HOS nije imao lijepe riječi:

Facebook Comments

Loading...
DIJELI