Grmoja: Problem neimaštine i korupcije veći od radikalizacije u društvu

Ivo Cagalj/PIXSEL

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja u srijedu je ocijenio kako bi Vlada novac za mjere pomoči gospodarstvu u vrijeme korona krize trebala naći u državnoj administraciji, odnosno namaknuti ga ukidanjem županija.

Grmoja je u izjavi novinarima na Markovu trgu upitao kome to Vlada planira “otkinuti” za provođenje ovih mjera s obzirom da, kazao je, nije provela nijednu krupnu reformu, država je iscrpljena od lockdowna, a epidemiološka situacija je sve teža.

Vladu je stoga pozvao da konačno krene u reforme jer će situacija biti sve teža i teža, negdje treba “rezati”, a u Mostu smatraju kako bi to bilo najpogodnije u državnoj administraciji, ukidanjem županija.

Ukidanje županija jedini put za pronalaženje dodatnog novca

“Smatramo da je to jedini put za pronalaženje dodatnog novca”, poručio je.

Napominjući da Sabora ima stanku do 4. studenoga, da će do 15. prosinca zasjedati tek 17 radnih dana, Grmoju zanima kako će se izglasati svi potrebni zakoni za financijsku stabilnost države i normalan život građana.



“Iako je paket mjera 20 puta manji od onog iz travnja i pitanje je gdje će se naći taj novac, naša je poruka jasna da je trebalo davno početi s krupnim reformama jer od toga ne vidimo ništa”, naglasio je.

Jedinu “mini reformu” vidi u onoj koja se odnosi na lokalnu i regionalnu samoupravu vezano za ukidanje zamjenika gradonačelnika, načelnika i župana, “ali vidimo da ni od toga nema ništa”.

Upitan smatra li potrebnim sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, odgovorio je kako ne bi škodilo i da ključni ljudi i u državi razgovaraju o situaciji u društvu, kao i oporba i vladajući, ali da su sastanci u Vladi često bili jednosmjernog karaktera.

Problem neimaštine i korupcije veći od radikalizacije u društvu

Većim problemom od nedavnog napada na Vladu i teškog ranjavanja policajca te radikalizacije u društvu Grmoja smatra neimaštinu i korupciju te druge štetne pojave u hrvatskom društvu.

“Potrebna je doza samokritičnosti i da se neki pogledaju u ogledalo u kojem će vidjeti svoj pravi odraz”, rekao je i dodao kako je taj netko premijer Andrej Plenković.

Vezano uz prepirke predsjednika države i Vlade kazao je kako oni nisu tu radi samih sebe te da ih ne trebaju voditi osobne uvrijeđenosti i motivi, nego se kao odgovorni političari trebaju izdignuti iznad toga.

Grmoja se ne slaže s akcijom Hrvatskog novinarskog društva o dvosatnom zaustavljanju komentara ispod objava, navodeći da je to podrška HND-a Vladi da nametne autocenzuru portalima i medijima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI