GRMOJA IZNIO TEŠKE OPTUŽBE: ‘Neka mi Sabor skine imunitet, imam dokaze da je Plenković zapovijedao DORH-u!’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja gostujući na televiziji N1 teško je optužio predsjednika Vlade Republike Hrvatske, a govoreći o posljedicama afere Janaf.

“Pozivam Hrvatski sabor da mi skine imunitet, a ja s ovog mjesta na vašoj televiziji tvrdim da je Andrej Plenković direktno zapovijedao ponašanjem i odlukama DORH-a. Za to imam dokaze”, kazao je Grmoja.

“Neka me tuži i DORH, za klevetu i Andrej Plenković, spreman sam odgovarati, a svoje kolege u Saboru pozivam da mi skinu imunitet“, dodao je.

Nikola Grmoja potom je precizirao:

“Imam određene dokumente koje sam proslijedio”, rekao je i objasnio da se s njima “ništa ne događa”, zbog čega, kako je rekao, “zato ovo i čini“.



Grmoja je tada precizirao: “Imam e-mail u kojem Loreta Bertoša-Kušen organizira prijevaru i moli da se, suprotno pravilniku Ministarstva vanjskih poslova, omogući da bude protupravno raspoređena, čime je omogućila sebi znatnu imovinsku korist”, kazao je Grmoja pa nadodao: “Plenković je rekao da takve predstavke ne vode ničemu”, i dodao kako je “istog dana DORH odbacio prijavu”.

Komentirao je i jučerašnje premijerove izjave na rad Dorha.

“Skandalozno je da premijer na dan kada (zamjenica) državnog odvjetnica podnozi zahtjev za razrješenjem, jer je kod njenog supruga pronađeno 4,5 milijuna kuna, da on šalje poruku da je sve u redu s radom DORH-a, s radom institucija, porezne uprave, koja nikada nije istraživala nesrazmjer imovine Barišića”, rekao je Grmoja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI