Grmoja: Evo dokaza za prevaru i izvlačenje novca u našim veleposlanstvima

Ivo Cagalj/PIXSEL

Saborski zastupnik iz redova Mosta Nikola Grmoja objavio je na društvenim mrežama, kako kaže, dokaze za prevare i izvlačenje novaca u hrvatskim veleposlanstvima. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Evo e-maila u kojem je žena veleposlanika Kušena sastavlja plan prevare da joj se izda fiktivno i protupravno rješenje za rad u konzulatu u Sydneyu, iako tamo nije boravila nego je bila sa suprugom u Canberri.

Nekoliko diplomata je sudjelovalo u provedbi tog plana i na kraju joj je protuzakonito izdano rješenje o fiktivnom rasporedu na mjesto gdje uopće nije radila ni boravila. Svo vrijeme je bila sa suprugom u Canberri a iz konzulata u Sydneyu joj je konzul Petrušić svakog mjeseca uplaćivao oko 20.000 kn, a ukupno joj je isplaćeno nezakonito oko pola milijuna kn.

Unatoč ovim dokazima i javnom priznanju inspektora Božića pred Antikorupcijskim vijećem da su prekršeni pravilnici, DORH je bez istrage odbacio kaznenu prijavu diplomata Damira Sabljaka. To su napravili isti dan kad je Plenković javno uputio zastrašujuću poruku DORH-u da odbaci tu kaznenu prijavu!

Do dan danas DORH odbija dostaviti uvid u rješenje o odbačaju kaznene prijave Antikorupcijskom vijeću Sabora, ali i diplomatu Sabljaku koji ju je i podigao”, napisao je Nikola Grmoja na Facebooku uz sliku navedenog maila.



https://www.facebook.com/nikolagrmojamost/posts/2817775411843257

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI