GRBIN NAJAVIO, MOST I GRMOJA PRATE: Ministri Vili Berošu ne piše se dobro

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Tokom jučerašnjeg dana predsjednik SDP-a Peđa Grbin govorio o tome kako je opoziv ministra Vilija Beroša na stolu zbog raznih problema koje se pojavljuju iz tog ministarstva. MOST-ov zastupnik Nikola Grmoja putem svog Facebooka objavio je kako će MOST glasati za opoziv.
Objavu prenosimo u cjelosti:
“Samo ova afera sa cvjećarom kojoj je Beroš dodijelio IT posao vrijedan 1,6 milijuna kn je za ostavku, bez da znamo kakvo je stanje u zdravstvenom sustavu.
Sasvim je jasno da je zeleno svjetlo za ovu medijsku demontažu Beroša došlo iz Banskih dvora. Za stanje u zdravstvenom sustavu je odgovorna Vlada u cijelosti, a najveću odgovornost ima predsjednik Vlade koji je uostalom i postavio Beroša.
Plenković će Beroša u Saboru obraniti ali on će nakon toga biti upotpunosti ovisan o Plenkoviću, zreo da ga ovaj smijeni kad poželi (nakon lokalnih izbora) ili možda ostavi ako mu bude tako odgovaralo.
Ponosan sam što nismo nasjeli na medijsku PR histeriju koja je od Vilija prije godinu dana stvarala superheroja i što bez srama mogu gledati moje tadašnje izjave.
Govorio sam da trebamo pričekati ishode ove epidemije i tada ocijenjivati doprinos i ulogu glavnih aktera.
Ponosan sam i jer smo jedina parlamentarna opcija u ovom sazivu Sabora koja tada nije glasovala za predaju ovlasti Stožeru iako su tada članovi Stožera uživali status božanstava dok su se o njima u medijima nizali samo hvalospjevi.
Kao što smo tada trezveno i mudro donosili odluke, tako ćemo i sada biti glas razuma u Saboru i javnosti.
Kao opozicijska stranka glasovat ćemo za Berošev opoziv jer se na glasovanju o Vladi, ministrima i proračunu pokazuje tko je u oporbi a tko u vladajućoj većini.
Ali nećemo prestati u svojim istupima naglašavati tko je odgovoran za stanje u zdravstvenom sustavu ali i u našoj Domovini.
Andrej Plenković i Vlada u cijelini!”
Facebook Comments

Loading...
DIJELI