Gradonačelnik proziva državu: “Politika se vodi daleko od srca, a Stožer je nedostupan populaciji”

Prošlo je 100 dana od potresa u Petrinji te je gradonačelnik tog grada govorio o stanju.

“Imamo jednu katastrofu iza sebe. Zajedničkim radom pokušavamo u ovoj kriznoj situaciji djelovati i pokazati kako u ovih 100 dana podvući crtu i reći jesmo li mogli napraviti više. To očekuju građani od nas. U 100 dana imamo samo sjećanja. Imamo ogromnu žrtvu i ljubav prema gradu”, kazao je Dumbović.

“Oko 15.000 kuća je uništeno, da su crvene, te obitelji su rasute po cijeloj domovini i smješteni u modularnim stambenim jedinicama”, ustvrdio je Dumbović te kazao kako se ponekad osjećaju izgubljenima. “Ne želimo biti izgubljena nego dodana vrijednost domovine. Komunikacija s ministarstvom kulture bi trebala biti puno snažnija, institucije bi trebale tu biti puno više, ne bi se trebale distancirati”, istaknuo je Dumbović.

Također je komentirao i Stožer civilne zaštite zadužen za uklanjanje posljedica potresa

“Taj Stožer koji je u vojarni funkcionira na specifičan način. Volio bih da su više locirani u samom gradu, ne da su zatvoreni u vojarni do koje ne može doći ni jedan građanin. Oni tu imaju više političku priču koja je vezana prije svega na samu kampanju, a znamo da je mjesec i nešto do izbora. Sama funkcija Stožera je određena za izbore, HDZ želi pokazati svoje političke mišiće”, rekao je gradonačelnik Petrinje.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI