GRAD ZAGREB ISPLATIO VIŠEMJESEČNE DUGOVE ODGOJNO-OBRAZOVNIH INSTITUCIJAMA: Plaćeni su računi za sedam mjeseci

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Gradonačelnik Tomislav Tomašević u srijedu je izjavio da je grad Zagreb od 31. srpnja isplatio višemjesečne dugove prema školama i vrtićima za podmirenje njihovih troškova, i tako smanjio kašnjenje u plaćanju u odnosu na zatečeno stanje, piše N1.

“Trenutno su školama i vrtićima plaćeni troškovi za lipanj ove godine. To je, s obzirom na otežanu likvidnost, nešto očekivano, no mi smo smanjili kašnjenje u plaćanju u odnosu na ono što smo zatekli”, rekao je gradonačelnik za Radio Sljeme.

Podsjetio je da je 31. svibnja, kada su preuzeli vlast, stanje neisplaćenih troškova bilo puno gore.


“Ako govorimo o materijalnim troškovima škola, čak nisu bili plaćeni ni materijalni troškovi za siječanj. Kašnjenje je bilo jako veliko, od četiri do pet mjeseci.”

Iz Gradske su uprave Hini dostavili usporedbu stanja plaćenih troškova odgojno obrazovnim ustanovama. Uspoređeni su datumi 31. svibnja te 27. listopad.Naglašavaju da je posljednja uplata išla u ponedjeljak i utorak.

Iz pregleda troškova, koji su podijeljeni na materijalne troškove, energiju i prehranu, vidi se da je na dan 31. svibnja Zagreb bio najmanje pet mjeseci u zaostatku s plaćanjem troškova osnovnim školama.

Preciznije, na taj dan zadnji plaćeni račun za materijalne troškove osnovnih škola bio je za prosinac 2020. godine. U kategoriji prehrane i energije, posljednji novac koji je grad poslao osnovnim školama bio je za siječanj 2021.

Situacija je slična i u srednjim školama u kojima su nepodmireni materijalni troškovi i troškovi za prehranu od siječnja 2021, a troškovi za energiju od veljače.

Također, prema stanju na zadnji dan u svibnju, grad je vrtićima isplatio novac za materijalne troškove za prosinac 2020. godine.

Do danas u tako plaćeni računi za ukupno sedam mjeseci materijalnih troškova, te za pet mjeseci troškova energije i prehrane.

U svim kategorijama i svim ustanovama na današnji su dan podmireni troškovi zaključno s lipnjem, a Tomašević je najavio da pomoću Vladinog kredita namijenjenog za likvidnost namjerava i sadašnje kašnjenje u podmirenju troškova dodatno smanjiti do kraja godine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI