Goran Bare o politici: Sada mi je čak draži HDZ nego SDP, Plenković ih je dotjerao

Foto: Youtube

Glazbenik Goran Bare otvorio je dušu i progovorio o koroni, svojim pjesmama, a kratko se dotaknuo i politike.

Razdoblje izolacije i korona kriza jako su mu teško pali, kao i većini glazbenika, koji u ovo vrijeme doslovno krpaju kraj s krajem.

“Grozna mi je ova korona. Sve je dobro dok imaš neka primanja, radiš kod kuće pjesme, ali ja ih ionako radim kod kuće. Ispada, tko nas je… A kad treba svirati za nekog majmuna, onda hajde. Već odavno ne sviram za političare. Jako sam se razočarao u politiku, još od Ivice Račana, u kojeg sam vjerovao. Razočarao me i on i SDP, ne mogu to više gledati. Sada mi je čak draži HDZ nego SDP. Andrej Plenković ih je dotjerao, skulirao i sada su normalni desni centar, bez ustaških gluparija. Prije su, za mene, bili proustaška stranka”, rekao je Goran Bare za Jutarnji.

Doda je da, kada bi se bavio politikom, vjeruje da bi ušao u Sabor.

“To bi bio veliki dobitak za mene jer bih imao super plaću, dobio bih stan, imao bih vozača… Međutim, ne. Baš zbog toga. U glazbi ću ostati do kraja života”.



Da nije glazbenik, bavio bi se, kaže, produkcijom.

“Sad imam jedan odličan projekt, koji mi se baš sviđa, baš zato što radim s Alkom Vuicom. Netko bi se pitao jesam li normalan. Alka je super, ima dobre tekstove. Vidio sam. Moja je vizija da napravimo to s bebop, kombo, malim sastavom. Kontrabas, četkice, bubnjevi, klavir, možda tu i tamo neki puhač. Pet, šest muzičara što će njezinu glasu taman fino leći i moći će napokon otpjevati svoje pjesme kako treba, a ne da ih mora davati drugima. Ona je uistinu jako nadarena, ali morala je raditi da bi preživjela. Ostala je samohrana majka”.

Iako se i djecu može čuti kako pjevaju Baretove stihove, on bi preporučio roditeljima da im ne puštaju njegove pjesme.

“Poslije ‘Teških boja’ jedan mi je levat rekao da svojem sinu svaku večer prije spavanja pušta tu pjesmu. Pazi ti to – pustiti djetetu ‘Teške boje’ prije spavanja. Malo je ‘spooky’. Neka se ne čudi ako poslije bude kao ja. Tko zna što se tom djetetu može dogoditi, a ja ne bih da bude kao ja”, kazao je glazbenik za Jutarnji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI