FORMIRAO SE POLITIČKI TROKUT: U raspravu Huić-Kekin uključio se i Troskot, stao u obranu bivšeg premijera

Obnova Zagreba od potresa, postala je tema oko koje se lome koplja čelnice Nove ljevice Ivane Kekin i osnivača udruge poreznih obveznika Lipa Davora Huića.

Huić je Kekin, ali i njenog supruga Milu optužio da su “pristupili platformi Možemo! i Novoj ljevici nakon potresa”, a aludirao je i kako Kekin zagovara uvođenje novog poreza kako bi se osigurala obnova stanova oštećenih u potresu.+ među kojima je i njen stan.

Kekin mu je ubrzo i odgovorila pa navela kako “zbog svojih laži, Huić bi mogao odgovarati na sudu”. Istaknula je pritom kako njen stan i zgrada nisu značajnije narušeni u potresu, a kao dokaz navedenoga objavila je i zelenu naljepnicu.

Osvrnula se potom i Huićeve navode da je Nova ljevica salonska stranka.

“Za razliku od njega koji je svoje unosne poslove sklapao u salonima državnih i drugih tijela, članovi Nove ljevice, kao i ja osobno, proveli smo godine u borbi za javni interes, na prosvjedima, s građanima na ulici, u borbi za pravo na dostojan život, za radna, manjinska, ženska i druga prava. Naši su članovi na tom prosvjedima bili uhićivani, a neki i ranjavani”, navela je pa se dotaknula i bivšeg premijera Tihomira Oreškovića. “Nismo se dali zastrašivati kada smo privođeni ili pozivani u policijske stanice, niti nas se može kupiti kao što se Huić „prodao“ za savjetnika najgorem premijeru u hrvatskoj povijesti, Tihomiru Oreškoviću”, napisala je



No to potonje izazvalo je bijes Mostova kandidata za gradonačelnika Zagreba, Zvonimira Troskota. On je na svom Facebook profilu istaknuo kako je Kekin u raspravu ničim izazvana uvukla Oreškovića “kojeg je HDZ srušio, a kojem su zastupnici Mosta do zadnjeg trenutka pružali podršku”, naveo je.

“Uvlačenje Tihomira Oreškovića u ovaj sukob pokazuje koliko je opasna ekonomska politika paleosocijalista iz Možemo i zašto im je opasno dati proračun i budućnost Zagreba u ruke. Jedinog premijera u povijesti RH koji je smanjio javni dug, pokazao hrabrost i odličnost za provođenjem reformi koje su ovom društvu i državi toliko potrebne Ivana Kekin naziva najgorim. Svakom tko imalo poznaje prilike u Hrvatskoj ali i ekonomske zakonitosti je jasno da bi s politikama koje je provodio Orešković danas živjeli u ekonomski snažnijoj i slobodnijoj Hrvatskoj. Međutim, to nije odgovaralo interesnim skupinama koje stoje iza HDZ-a i političkih elita koje upravljaju Hrvatskom. Njima su odgovarali Sanader i Plenković a čini se da su njih dvojica favoriti i Ivane Kekin i ekipe iz Možemo.
Novoj ljevici se očito više sviđaju neke stare, paleosocijalističke paradigme koje nas i dan danas guraju na samo dno Europske Unije po svim ekonomskim pokazateljima. Ivana Kekin je svojim istupom zapravo potvrdila tezu da Bandića treba srušiti ali da Tomašević i ekipa nisu ti koji bi mogli i znali voditi Zagreb jer nemaju apsolutno nikakvo znanje o financijama i upravljanju velikim sustavima. Zagrebu je potrebno znanje, struka i poštenje a ne prazne demagogije i populizam”, zaključuje Troskot.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI