Fokus: Država je ušla u spiralu dugova prema veledrogerijama

Predsjednik stranke Fokus Davor Nađi ocijenio je u četvrtak tezu premijera Andreja Pleknovića da je dug veledrogerijama porastao zbog potpora gospodarstvu neprihvatljivom, dodavši da je država ušla u spiralu dugova prema veledrogerijama.

“Kada je Plenković postao premijer ukupan dug prema veledrogerijama bio je nešto veći od dvije milijarde kuna. Sada samo dospjele, a neplaćene obveze premašuju pet milijardi kuna, dok ukupan dug, prema riječima ministra financija Zdravka Marića, premašuje nevjerojatnih 11 milijardi kuna”, ističe Nađi u priopćenju.

Unatoč stalnim sanacijama zdravstvenog sustava, država je upala u spiralu dugova prema veledrogerijama, pa plaća i velike kamate na dug.

Premijerove teze da dug nije plaćen zbog pandemijskih potpora privatnom sektoru su neprihvatljive, jer dug eksponencijalno raste od dolaska Plenkovića na vlast.

Nađi drži za to izravno odgovornim Plenkovića i Marića i optužuje ih da “destabiliziraju javne financije i ignoriraju zakone Republike Hrvatske”.



Smatra posebno licemjernim da Plenković pokreće “medijsku hajku” protiv ekstremizma, dok on sam širi “ekstremizam neplaćanja” i potpiruje netrpeljivost prema privatnom sektoru.

“Nitko od nas ne može zamisliti da svoj račun ne plati gotovo tri godine, a posebno je nezamislivo da osobi kojoj dugujete još počnete i prijetiti”, naglašava čelnik Fokusa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI