EVO I NJEGA Karamarko se oglasio o Povjerenstvu za sukob interesa

Luka Stanzl/PIXSELL

Bivši predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko, oglasio se o odluci Visokog upravnog suda o Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Dvojio sam oglasiti se ili ne, trošiti vrijeme na još jedan teatar apsurda koji se upravo upriličio pred očima hrvatske javnosti. Vrijedi li trošiti vrijeme na predstavu već davno pročitanih scenarija – politike (u dimenziji tzv. duboke države) i hrvatskih medija (te nepresušne septičke jame)…

Visoki upravni sud pravomoćnom presudom dokinuo je odluku farsičnog Povjerenstva za sukob interesa u slučaju Bandić. Nježna ruka pravde obrisala je biljeg s čela zagrebačkoga gradonačelnika. Isto očekuju Plenković, Bernardić, Dalić, itd. Neki su već nakon prvog stupnja Upravnog sudovanja odahnuli.

Treba istaknuti kako se u svim tim presudama Upravni sudovi pozivaju na obvezujuću odluku Ustavnog suda br U-lll-673/2018 od 2. srpnja 2019. s podupirućim izdvojenim mišljenjima. Naravno, riječ je o odluci Ustavnog suda kojom zapravo derogira presude Upravnih sudova, a time i Povjerenstva za sukob interesa u slučaju Tomislava Karamarka. Dakle, ????? bio u ????????????? sukobu interesa. A kako bih i bio?



Eto, svi su dobili “oslobađajuće” presude zahvaljujući odluci Ustavnog suda u “slučaju Tomislava Karamarka”. Osim mene.

No lucidniji analitičari su davno shvatili kako je konstrukcija i promocija potencijalnog sukoba interesa bila u funkciji mog političkog odstrjela. Zašto? Zbog politika koje sam počeo promovirati i svih pobjeda nad SDP-om i njegovim čelnikom (to je bio onaj lik kojemu je Tito draži od Tuđmana, Hrvatska slučajna država, bježi od hosovaca, a danas je vođa od Hrvata). Kako su to izveli meštri iza kulisa? Jednostavno. Za početak je potrebno kreirati nakaradnu odluku Povjerenstva i ???? ?? ????, uz direktan radijski i TV prijenos (kao kakve utakmice) sjednice, prezentirati pučanstvu moja zločinstva. Naravno, jako je važan politički ???????. I tada na scenu stupa družina iz Sherwoodske šume, koja je dobro brifirana o svemu, pa i o arbitraži s MOL-om. Poručili su mi, medijski, da sam veleizdajnik zato što sam sugerirao da se izvučemo iz te nesretne arbitraže jer nisam siguran da ćemo dobro proći. Nažalost, bio sam u pravu. Izgubili smo ženevsku arbitražu, prema svemu sudeći i vašingtonsku. Šteta za Hrvatsku teška je oko milijardu eura (zasad). A ti, narode hrvatski, plaćaj!

??????:
• Dalija Orešković, nakon odigrane role, postala političarka čudesnog talenta (Kata Pejnović, Milka Planinc, Sirimavo Bandaranaike, čuvajte se).

• Družina iz Sherwoodske šume i dalje svoj program koncipira prelistavajući novine, tabloide i “idi mi-dođi mi” pričama. Njihovu principijelnost može, ponekad, usporiti kakvo osobno vozilo. I dalje su na dispoziciji s petama “na gotovs”.

Na kraju su ostali moji stranački kolege. Njima ću posvetiti poneku rečenicu drugom prigodom. Zaslužili su.

Sad svjedočimo medijskoj kuknjavi i naricanju zbog sudbine Povjerenstva. Jer, reče političarka od formata, eutanazija istog počela je odlukom Ustavnog suda u slučaju Karamarko. Zamislite, neće moći improvizirati po sistemu što bi bilo kad bi bilo i kako bi moglo biti ako bude… Zapravo, bit će smanjen manevarski prostor za zloporabu Povjerenstva u svrhu političkih obračuna i eliminacija. Problem za “septičku jamu” – TK nije se ogriješio o nikakav zakon, a dao je ostavku…

I na kraju, molim vas da “moj slučaj” u svojim plaćenim i tendencioznim insinuacijama ne izjednačavate s ostalim “žrtvama” (Dalić&co) harlekinskog povjerenstva.

Dragi prijatelji, ja sam samo htio spasiti neku lovu za ovu siromašnu državu… O ostalom, pozadini, inspiratorima, interesima, njihovim strahovima, drugom prigodom”, napisao je Karamarko.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI