DRAMA IPAK NIJE ZAVRŠILA: Učenik i dalje u školu u Krapinske Toplice pokušava ući bez maske, nekoliko puta je u tome i uspio

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iako su mediji prije više od tjedan dana izvijestili da je konačno postignut dogovor u Osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama te da je učenik osmog razreda ušao u školu s maskom na licu, situacija je ipak daleko od rješenja, jer kako neslužbeno doznaje Zagorje International.hr učenik je nekoliko puta kraj zaštitara uspio u školu ući bez maske.

Podsjetimo, tada se članica odvjetničkog ureda Milka Križanovića obratila novinarima pred školom i rekla da je postignut dogovor oko nošenja zaštitne maske, no dodala je da ne može podijeliti detalje slučaja.

Isto su jutro učenikovi roditelji u prisutnosti odvjetnika razgovarali i s djelatnicima zabočkog Centra za socijalnu skrb, nakon čega su se svi, učenikov otac, odvjetnici i djelatnici CZSS-a uputili prema školi na razgovor s ravnateljem Samsonom Štiboharom.

Zagorje International je provjerilo je što se unazad nekoliko dana događa pred osnovnom školom. Učenikovog su oca u srijedu, zatekli na parkiralištu škole.

On je pred svima nazvao školu i razgovor stavio na zvučnik. “Kristijan ovdje. Pustite maloga u školu, ne ide u školu već dva tjedna”, rekao je i prekinuo vezu.



“Danas se događa isto što se događa sve ove dane. Sina ne puštaju u školu bez maske. Zvao sam i školu. Škola je dužna osigurati nastavu na bilo koji način. Ako ne na jedan, može na drugi ili na treći. Uglavnom, škola je to dužna napraviti. Škola je obavezna, maska nije obavezna. Sve stane u jednoj jedinoj rečenici. Škola radi kazneno djelo”, uporno tvrdi učenikov otac Kristijan Gaćina.

Rekao je da je razgovarao s ravnateljem koji mu je poručio da mu sin mora staviti masku.

“Istina, piše na školi da treba staviti masku, ali to je tako napisano samo na papiru, a to znači da mogu i ja na papir napisati da on ne mora imati masku, pa onda tako možemo pokazivati jedan drugome svaki svoj papir u nedogled. To je besmisleno. Točno se zna je li maska obavezna ili nije i točno se može utvrditi tko radi kazneno djelo“, inzistira Gaćina i dodaje kako planira dolaziti pred školu sve dok se situacija ne riješi u korist pravde.

Kako ne bi zaostao s gradivom nastavnicima iz osnovne škole šalju pitanja oko toga što se tog dana radilo u školi. Neki nastavnici odgovore na postavljena pitanja, a neki ne.

Ravnatelj Štibohar više ne daje izjave te želi da se sve riješi u tišini.

Kako gledaju na tu priču iz Centra za socijalnu skrb u Zaboku, Zagorje International je upitao Tanju Cujzek.

“Centar je prikupio sve relevantne informacije te dokumentaciju i sada pratimo situaciju u suradnji sa školom. Dosad smo poduzeli mjere koje su u našoj nadležnosti i trudimo se da se što prije ova situacija okonča, ponajprije zbog ovog djeteta koje se našlo usred nečeg takvog i to ne svojom krivicom, a onda i zbog ostale djece koja pohađaju tu školu, kao i njihovih roditelja“, rekla je Cujzek te dodala da su utvrdili neke propuste što se tiče roditeljske skrbi kod učenikove obitelji te im dali smjernice koje trebaju slijediti.

“Nažalost, ako se situacija ne smiri, morat ćemo poduzeti strože mjere, ja se iskreno nadam da će se to uskoro popraviti i da nećemo morati”, zaključila je Cujzek.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI