Dobre vijesti iz Vukovara; Nakon šest dana bez oboljelih, u Istri dvoje pozitivnih na koronavirus

Foto: Cropix

Županijski stožeri civilne zaštite izvještavaju o najnovijim podacima o epidemiološkoj situaciji.

Dobre vijesti iz Vukovara

Drugi dan zaredom u Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novozaraženih korona virusom pa je broj oboljelih i dalje 36, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata testirano je 17 osoba, od početka izbijanja epidemije njih 552, u samoizolaciji se nalazi 385 osoba, a u karanteni četiri osobe.

U posljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan slučaj kršenja samoizolacije.

U općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima i nadalje su hospitalizirane četiri osobe, a ostali oboljeli nalaze se u kućnoj izolaciji zbog blažih simptoma bolesti.



Kada je riječ o uposlenima u sustavu zdravstva oboljelih je 11, od čega četiri liječnika, tri medicinske sestre ili tehničara, troje drugih zdravstvenih radnika i jedan nezdravstveni djelatnik.

Dvoje novozaraženih u Istri

Nakon što šest dana zaredom u Istri nije bilo novooboljelih, u četvrtak su se dva od ukupno 57 testiranih uzoraka briseva pokazali pozitivnima na COVID-19, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Istarske županije.

“Ukupno je u utorak ispitano 57 uzoraka od kojih su dva pozitivna na koronavirusa, a radi se o osobama u samoizolaciji, iz bliskog kontakta s pozitivnom osobom”, naveo je načelnik županijskog Stožera Dino Kozlevac.

Dodao je da je tijekom srijede terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice uzet 61 uzorak zbog sumnje na koronavirus koji su dostavljeni u laboratorij u Zagreb.

Nakon šest dana ovo su prvi slučajevi novooboljelih na istarskom poluotoku.

Od početka epidemije u Istri su ukupno zaražene 84 osobe, a ta županija bilježi i 46 izliječenih pacijenata.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović potvrdio je kako je sve spremno za početak uzimanja uzoraka u laboratoriju istarskog Zavoda za javno zdravstvo te da bi ispitivanja mogla početi do kraja tjedna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI