DEČKO KOJEG JE PLENKOVIĆ ZAUVIJEK OTPISAO: Mjesecima se nisu čuli, a bio je njegova desna ruka

FOTO: Pixsell

Mlada nada Plenkovićevog HDZ-a, ali i Plenkovićeve nove Vlade titule su to kojima članstvo vladajuće stranke tepa Marku Miliću.

Glasnogovornik Vlade nosi titulu diskretnog čuvara Plenkovićevih leđa, a osim toga on je taj koji u ime predsjednika HDZ-a sanira sve njegove nesuglasice i nevolje u kojima se ovaj nađe.

Učinio je to i sada, kada je tijekom gostovanja na N1 televiziji kritizirao riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela i hajku koja je nastala između Plenkovića i vlasnika kafića Tri majmuna.

Prema Miliću, ne radi se o sukobu Vlade i jednog ugostitelja, već o sukobu s konceptom protiv govora mržnje. Govori se za to vrijeme u HDZ-u kako je Milić jedan od rijetkih Plenkovićevih mladih lavova koji još uvijek stoje uz premijera.

”Poznato je da je Plenković htio regenerirati i obnoviti HDZ sa svojim, mladim snagama s kojima je surađivao u Europskom parlamentu, ali taj se plan naprosto izjalovio, preostali su mu tek Milić i Tena Mišetić, dio njih nije kapacitet za domaću politiku, niti su dorasli stanju u HDZ-u, dok ga je primjerice Karlo Ressler razočarao na unutarstranačkim izborima. Otkako se diskretno priklonio timu Mire Kovača premijer s njim više ne kontaktira, niti na njega računa u stranačkoj hijerarhiji”, tvrde HDZ-ovci te dodaju da Plenkovićev plan o pomlađivanju stranke teško može funkcionirati budući da su stranački kapitalci razgranali svoje mreže te time drže i čuvaju svoj utjecaj.



”Stranka se mora pomlađivati postepeno, ne smijemo zanemariti svoja najjača imena, to je shvatio i Plenković pa se priča s pomlađivanjem slijedom toga i svela na svega nekoliko ljudi, Plenković je jednostavno pretrpan poslovima u Vladi pa se strankom ni ne može cjelovito baviti, dio posla odrađuje mu Kruno Katačić, ali to nije dovoljno”, zaključuju u vladajućoj stranci.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI