Damir Trut potvrdio: Mobilizirali smo pripadnike civilne zaštite u četiri grada. Nadzirat će provođenje mjera

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut potvrdio je da Ministarstvo mobilizira pripadnike Civilne zaštite Grada Zagreba u borbi protiv koronavirusa, kako je o tome ranije izvijestio Nacional.

Od izvora bliskog CZ-u Grada Zagreba procurila je informacija da su dobili naloge za mobilizaciju jer navodno pri Ministarstvu nemaju svoje pripadnike.

Mobilizacija bi ,kako se navodi se u nalogu, trajala do opoziva, a osoba koja je na nju pozvana trebala bi vršiti funkciju Covid redara.

Nalog je potpisao Trut, a za RTL.hr je potvrdio i da se mobilizacija zaista provodi i to ne samo u Zagrebu.

“Jučer smo mobilizirali pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite u Rijeci, Zagrebu, Splitu i Osijeku, a zadaća će im biti da nadziru provođenje mjera koje je izdao Stožer”, kazao je Trut.



Tako bi mobilizirani pripadnici cz-a trebali provoditi nadzor u shopping centrima, kafićima, možebitno i na tržnicama i u tramvajima, dakle u svim sferama u kojima od ponoći vrijede strože mjere.

“Obilazit će, nadzirati i upozoravati, dakle sve ono što Civilna zaštita i radi proteklih osam mjeseci. Trenutno ih je 77.

Kako piše portal Dalmacija danas, na splitskim ulicama posljednja dva dana dva dana mogu se vidjeti osobe u odorama Civilne zaštite.

Radi se pričuvnim pripadnicima Državne intervencijske postrojbe koji s inspektorima i profesionalnim pripadnicima postrojbe rade izvide i postupanja na terenu.

“Od jučer su aktivirane pričuvne postrojbe Civilne zaštite. Oni u parovima obilaze teren i prikupljaju informacije s terena, upozoravajući ljude na poštivanje mjera. Ako baš bude kršenja mjera, radit će se zapisnik koji će se dostaviti nadležnom područnom uredu. Ako se mjere učestalo krše, inspektor izlazi na teren i izriče kaznu”, kazali su iz Područnog ureda civilne zaštite Split.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI