ĆORIĆ NIJE JEDINI! TKO SU MINISTRI KOJE RIMAC POVLAČI ZA SOBOM? Afera potresa skoro pola Vlade!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Neće samo ona biti iza rešetaka, odluka je to koju je navodno ovih dana donijela isrcpljena bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac, koja sve teže podnosi svoj novi, zatvorski život što i ne čudi s obzirom na to da je posljednjih godina ova donedavna državna tajnica u ministarstvu uprave živjela životom na visokoj nozi.

Mnogo je onih koji su od nje tražili usluge, sređivala je kojekakve posliće, i prema tvrdnjama upućenih za to ubirala izdašnu proviziju, od koje se zatim dobro živjelo. Skupe torbe, haljine od nekoliko tisuća kuna, izlasci po luksuznim restoranima, sve si je to donedavno mogla priuštiti Rimac, u čijem su društvu viđani brojni državni službenici, poduzetnici, političari pa u konači ministri.

Svi oni koji s Rimac nisu posrnuli sada nastoje javnost uvjeriti da s njom nisu imali nikakvog doticaja, nitko od njoj nadležnih nije imao pojma o koruptivnoj mreži koja je zahvatila pola Plenkovićeve vlade, a o tim nemilim događanjima pojma nije imao niti sami Plenković.

Priča je to koja neodoljivo podsjeća na onu Sanaderovu, dok su njegovi suradnici odgulili pokoje kilo krumpira, ili nastavili dalje s karijerama mijenjajući dresove, i priklanjajući se novim šefovima, doktor Ivo koji je među prvima nanjušio politički potencijal kninske gradonačelnica dane krati u Remetincu, u kojem službenici vode računa o tome da se ova dvojka ne sretne.

Da se sretala i družila s Rimac zanijekati pak ne može ministrica poljoprivrede Marija Vučković preko čijeg ministarstva i jest išao jedan krak Josipine mreže, i to u suradnji s Ružicom Njavro.



Ministrica, dakako, kako sama kaže ništa o svemu tome nije znala, niti bi ikad pristala na posliće nalik onima koje su njene prijateljice odrađivale za stanovitog poduzetnika Antu Sladića. O poslovima kolegice Rimac ništa ne zna niti Tomo Medved iako se i po njegovom sektoru mešetarilo, mešetarilo se i u donedavnom resoru ministra Horvata, dok je Banožić sam priznao da su na njega vršeni pritisci dok je bio nadređeni Rimac.

Zašto na te pritiske nije reagirao, je li ih prijavio premijeru i nadležnim službama Banožić do danas nije odgovorio. Odgovore o Rimac ovih je dana javnosti zato nudio novi minsitar gospodarstva Tomislav Ćorić. Njegovo ime u Remetincu Rimac navodno najčešće spominje, priča kažu u Nacionalu i o tajnoj imovini Ćorićeve supruge, no on tim pričama za sada ne daje na značaju.

Karijeru je zavezao uz Plenkovića, i dok iz oporbe u političkoj plaftormi Možemo također tvrde da jedan krak Jospine hobotnice vodi do njega, ministar je za sada siguran. Sve navode je demantirao, Josipa ostaje tamo gdje jest, jer po svemu sudeći i od tamo ipak malo previše priča.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI