TURISTI SU ŠOKIRANI CIJENAMA NA JADRANU: Francuskinje za hamburger s kuhanim krumpirima platile 100 kuna

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Andrej Plenković jučer se u Rijeci pohvalio rekordnom turističkom sezonom. A da se ima čime hvaliti, pokazuju i brojke koje govore da se u Hrvatskoj odmara više od milijun turista.

I svi oni došli su u Hrvatsku trošiti svoj teško zarađeni novac koji su uštedjeli za vrijeme pandemije kad nisu imali gdje trošiti.

Ali čak je i turistima sa zapada, koji imaju primanja puno više od prosječnog Hrvata, Hrvatska skupa.

U Splitu je gužva po ulicama, a nakon plaže gosti izađu u grad kako bi nešto pojeli. Tako je grupa Norvežana za sendviče s krumpirićima po porciji platila 100 kuna, a pivo nešto skuplje marke po 45 kuna, piše Dnevnik.hr.

Turist iz Italije ekipi novinara je komentirao kako je iznenađen cijenama u Hrvatskoj jer su cijene u restoranima iste kao u Italiji.



Mlade Francuskinje su u drugom restoranu hamburger s kuhanim krumpirima platile 100 kuna, a u nešto kvalitetnijim restoranima morski rižoto i tjestenina s plodovima mora će vas doći od 80 do 120 kuna.

Ako vam te cijene ne zvuče previsoko, samo se sjetite da će obitelj s pet članova večera s pićem jako brzo doći 1000 kuna. Dok jedan Hrvat to sebi ne može priuštiti, jednom Francuzu gdje je prosječna plaća 3000 eura i Norvežanin u čijoj je zemlji prosječna plaća 3500 eura to i nije toliki problem.

Zato nije nikakvo čudo da ugostitelji ne primaju mušterije koje im neće potrošiti minimalno 300 kuna za stolom.

Valjda će nakon što sezona završi, onim restoranima koji nastave raditi, biti dobri i domaći gosti. Čak i ako ne potroše 300 kuna za piće u jednom sjedenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI