Capak o kritikama zbog (ne)samoizolacije Darija Hrebaka: Dao sam svoje mišljenje

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak, nakon sastanka u Vladi komentirao je potez HSLS-ova zastupnika Darija Hrebaka, koji je verbalno napao epidemiologinju Bjelovarsko-bilogorske županije, koja se protivila njegovu izlasku iz izolacije i odlasku u Sabor.

“HZJZ je zaprimio poziv gospodina Hrebaka da se želi na svoj račun testirati, jer je bio na sjednici Gradske skupštine, gdje je epidemiologinja proglasila da zbog jedne zaražene osobe svi ljudi koji su bili prisutni na sjednici moraju u samoizolaciju. Mi smo mu to omogućili, on je platio test, ne vidim zašto netko ne bi mogao tražiti testiranje i da sam plati test”, rekao je Capak.

Objasnio je i zašto je njegovo epidemiološko mišljenje drugačije.

“On je nakon testa zatražio epidemiološko mišljenje, a obzirom da je bilo kasno i na Zavodu nije bilo nikoga, ja sam napisao mišljenje. On 36 do 48 sati nije mogao biti zarazan, a sve drugo je njegova odluka”, rekao je Capak.

Istaknuo je da bilo tko može doći u HZJZ i tražiti testiranje na vlastiti račun, te da mu se tada uzima bris i daju rezultati, a račun šalje na kućnu adresu.



“Nije uobičajena praksa da se za kontinuirano trajanje samoizolacije ide svakodnevno na testiranje, ali teoretski takva mogućnost postoji”, kazao je Capak, dodavši da ne može komentirati Hrebakov napad na županjsku epidemilologinju.

Komentirao je i reakciju HUBOL-a, koji se u slučaju Darija Hrebaka protivi Capakovu mišljenju, poručivši da je to znak da Hrebak nije kao ostali građani.

“Ja to ne vidim. Čovjek je tražio test, platio ga i svaka osoba može naručiti sebi test i testirati se po cijeni koju je odredio HZZO. Kad prođe vrijeme kad nije zarazan, on mora u samoizolaciju, tako sam i ja bio”, rekao je Capak.

Upitan je li pametno da Hrebak u takvoj situaciji bude u Saboru, Capak je rekao da on na to pitanje ne može odgovoriti. “Ja mu nisam rekao ni da ide ni da ne ide”, rekao je Capak, prenosi N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI