Capak o cijepljenju u susjednoj državi: “Savjetujem ljudima da pričekaju svoj red”

Foto: Cropix

Krunoslav Capak komentirao je odlazak građana u susjednu Srbiju na cijepljenje. Ističe kako to ne znači automatsko i slobodno kretanje preko granica.

Još ne znamo kako će konačno uredba izgledati, a ono što je sasvim sigurno je da će se unutar EU priznavati potvrde temeljene na europskoj legislativi. Ostalo je upitno dok se ne donese konačni tekst prijedloga i ne osiguraju svi tehnički uvjeti da se potvrde trećih zemalja autentificiraju”, ističe je Krunoslav Capak.

Podsjetimo, gotovo 20 tisuća građana je otišlo u Srbiju kako bi se cijepilo proteklog vikenda, a među njima su se nalazili građani BiH, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Albanije.

Uz cjepiva koja su dostupna i u Europskoj Uniji, u Srbiji se koriste kineska i ruska cjepiva koje još nisu registrirane na području same Unije.

“Hrvatska će cijepiti sve svoje građane. Oni koji su se cijepili u trećim zemljama trebali bi imati potvrdu kojim cjepivom su se cijepili i kada, a hoće li se moći cijepiti u Hrvatskoj, ovisit će o tome jesu li u skupini koja se trenutačno cijepi”, rekao je Capak.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI