Bulj o Kovačevićevom ‘Klubu’: Tako funkcionira duboka država. To je bila ispovjedaonica korupcije i imenovanja određenih ljudi

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je govorio o Klubu Dragana Kovačevića koji je uhićen u aferi Janaf. U klubu su se sastajali poduzetnici i političari, a i pojedini ministri iz sadašnje Vlade odlazili su isti.

Bulj kaže da živi u blizini spomenutog Kluba kada je u Zagrebu, a da ga ranije nije niti primijetio.

“Da, svaki dan prolazim tu, a nisam primijetio da se tamo za naš novac dovode escort djevojke i da se dijeli harač od javnih nabava.

Očito se Hrvatskom upravljalo iz takvih muzeja, klubova gdje su bili ministri, predsjednik Republike, politika se vodila u tim klubovima. Očito tako funkcionira duboka država. To je bila ispovjedaonica korupcije i imenovanja određenih ljudi. Ova ideja muzej korupcije bila bi dobra turistička atrakcija. Ova mladež u sadašnjoj i bivšoj vladi bila je tamo na ispovjedi”, navodi Bulj.

Bulj se osvrnuo i na brojač novca koji je bio u Klubu i navode da su se za vrijeme epidemije, kada drugim objektima nije bio dozvoljen rad, tamo okupljali političari i poduzetnici.



“Brojio se tu novac u milijardama i milijunima, kusur se našao negdje u Samoboru. Tu se radilo sve. Očito je dozvoljeno našim ministrima da tu banče, svi su on tu prošli, tu je bio potreban brojač. Ovo je na visokoj razini, a tako je i na regionalnoj i lokalnoj. Ovo je jedan pokazatelj kako funkcionira Hrvatska, kroz duboku državu”, kazao je.

Prepirka premijera i predsjednika

Osvrnuo se i na suprotstavljene stavove predsjednika i premijera po pitanju same istrage. Predsjednik ZoranMilanović ističe da je predsjednik Vlade Andrej Plenković bio upoznat s istragom koja se vodila protiv Dragana Kovačevića.

“Ovdje dolazimo u problem institucija. Nije ovo prvi put. Ovdje imamo dva ključna čovjeka, premijera i predsjednika Republike Hrvatske koji su odgovorni za sigurnosni sustav u državi, koji su supotpisnici kod imenovanja određenih osoba na ključne funkcije i oni su ti koji su najodgovorniji za nadzor, a vidimo kakve izjave daju. Bivši premijer kaže da svi sve znaju, što se ne bi smjelo. Premijer Plenković određuje koja će istraga pokrenuti, zaustaviti, u kojem trenutku, a svi su mu ministri bili na balu vampira u Slovenskoj 9”, istaknuo je Bulj.

Bulj kaže da ovakve situacije urušavaju vjeru u politiku i političare u Hrvatskoj.

“Ušao sam u politiku s lokalne razine i borio sam se protiv brojnih koruptivnih radnji mog cetinskog kraja. Ovo je pokazalo na koji način se imenuju ljudi, upravlja politikom i odakle. Ja sam došao sa sasvim drugom namjerom. Ovo je jedan klub koji je sad otkriven, ali zasigurno ih ima puno više, vidimo kako funkcionira država, a Sabor kao ključno mjesto gdje bi se trebale donositi ključne odluke ciljano se marginalizira i obezvrjeđuje isključivo od izvršne vlasti iz koje proizlazi hrvatska vlada”, kazao je Bulj te dodao:

“Premijer koji je odgovoran za institucije govori jedno, a predsjednik države koji je odgovoran za nacionalnu sigurnost nije sazvao ni Vijeće za nacionalnu istragu, što je trebao ako su premijer i ministar unutarnjih poslova znali za sve. Jedino tko može sad reagirati je Hrvatski sabor”, piše N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI