Božinović tvrdi: ‘DORH i policija rade izvide s ciljem otkrivanja razloga pucanja mjera’

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je curenje informacija, odnosno pucanje mjera vezano uz policijsku akciju Janaf nakon svečanosti povodom Dana policije.

“Naravno da to nije dobro. Međutim, koliko mi je poznato, rade se izvidi iz DORH-a u koordinaciji s policijom, koji su usmjereni na otkrivanje razloga i koji su usmjereni na pucanje tih mjera. Onaj najvažniji dio posla kad se radi o kriminalističkom istraživanju dovršen je na način da su podnesene odgovarajuće kaznene prijave. Na tome rade DORH i policija i siguran sam da će nas obavijestiti kad će imati neke rezultate”, rekao je ministar, prenosi N1.

Dodao je kako su sva ta kriminalistička istraživanja dugotrajna.

Kad prođe nekoliko mjeseci i kad ono rezultira prikupljanjem dovoljnog supstrata dokaza, kako naglašava, to znači samo dvije stvari – da se radilo kvalitetno i da se radilo onako kako zakon to nalaže, a to je očuvanje tajnosti izvida.

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Nikša Vukas rekao je da će biti sazvana sjednica Odbora te kako je od ministra Božinovića zatraženo objašnjenje zbog čega cure informacije i što rade da se to spriječi.“DORH i policija i policija provode izvide. Oni su ti koji na tome rade i obavijestit će javnost o rezultatima tih izvida. Predsjednik Odbora se uvijek može obratiti MUP-u i policiji. Zahvaljujem mu na komunikaciji s policijom”, kazao je Božinović.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI