BEROŠ NE RAZUMIJE LJUDE KOJI SE NE ŽELE TESTIRATI: Ministar najavio i druge nepopularne mjere

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Današnji dan obilježio je prosvjed ispred KBC-a Zagreb protiv ministra zdravstva i uvođenja obaveznih COVID-potvrda u zdravstveni sustav.

Vilija Beroša su prosvjednici napali, a vikali su mu “izdaja” i “vješala, vješala”.

Ipak, on kaže za Dnevnik HTV-a  kako je cilj postignut, a to je sigurnost pacijenata.

“Nije bitno kako sam ja prošao, i tako sam u ovoj vrućoj fotelji naviknut na određene kritike, iako za mnogo problema u zdravstvu nisam osobno kriv, jer su stari desetljećima, ali ono što je najvažnije je da je naš cilj ostvaren. Danas smo podignuli razinu sigurnosti u zdravstvenom sustavu na jednu višu ljestvicu i to je ono što je imperativni cilj ove vlade – pružiti korisnicima naših usluga maksimalnu sigurnost. To smo i postigli, stoga mogu reći da sam na kraju dana ipak zadovoljan”, rekao je Beroš.

Ministar je otkrio kako je broj onih koji se nisu željeli testirati minoran te da su KBC- Zagreb do 12 sati nisu testirana samo četiri djelatnika, u KBC Rijeka tri, a u Splitu su svi testirani.  U KBC Sestre milosrdnice nije testirano 9 djelatnika.



“Među testiranima smo našli 20 pozitivnih. To su naši asimptomatski djelatnici koji bi, da nisu testirani, ušli u zdravstveni sustav i mogli bi prenijeti zarazu našim bolesnicima”, rekao je Beroš.

Ponovio je kako oni koji neće biti prisutni na radnom mjesta neće dobiti ni plaću za to vrijeme. Moguće su i druge sankcije u okviru Zakona o radu. Trenutno su usmjereni prema opomenama, ali vidjet će se kako će to dalje ići.

“Doista ne mogu razumjeti ljude koji se ne žele testirati, i to besplatno”, poručio je i dodao kako još nisu razmišljali o tome koliko će dugo testiranje biti besplatno, ali da se nada da će prevladati razum.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI