Beroš: e-uputnice biti će ‘puštene u pogon’ čim informatički sustav to dopusti. Možda već sutra

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u srijedu kako s 288 hospitaliziranih bolesnika s Covidom-19 zdravstveni sustav u Hrvatskoj još uvijek nije preopterećen, a oboljeli su većim dijelom starije životne dobi u kojoj se razvija teži klinički oblik bolesti.

“Klinička slika je u skladu s povišenjem dobne granice. Više je oboljelih starije dobi i njihova je klinička slika nešto teža, no još uvijek ne govorimo o prevelikoj opterećenosti zdravstvenog sustava”, ustvrdio je Beroš.

Upitan za uvođenje sustava e-uputnica, koje je najavljeno za 1. listopada, Beroš je rekao da će e-uputnice biti “puštene u pogon” čim informatički sustav to dopusti, što će možda biti i sutra.

Vezano za određivanje samoizolacije predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću, kazao je kako se nije čuo s Jandrokovićem, ali  je upoznat s time da je završio u samoizolaciji.

“To je postupak koji je jednak prema svima, dakle svi koji su bili u kontaktu sa zaraženima moraju u samoizolaciju. To je za njih i za sve nas ostale najbolje”, poručio je Beroš.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI