Beljak se oglasio oko optužbi za falsificiranje dokumenata! Petin puna kaznenih prijava? Mogla bi završiti kao Petir ako se ovo pokaže istinitim

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednica HSS-a i bivša saborska zastupnica Ana-Marija Petin sa skupinom HSS-ovaca tvrdi da je Krešo Beljak lažirao sjednicu Glavnog odbora i u Zagrebu su se okupili kako bi na to upozorili javnost i nadležna tijela.

Petin tvrdi da je Beljak lažirao sjednicu Glavnog odbora stranke.

“U Zagrebu se okupilo 14 predsjednika županijskih organizacija kako bi potpisali kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba u HSS-u zbog falsificiranja službenih dokumenata. Sjednica najavljena za četvrtak bit će nelegalna jer krši najmanje deset članaka statuta HSS-a”, rekla je Petin u utorak, gostujući u našem Dnevniku.

Na sve je reagirao i aktualni predsjednik HSS-a Krešo Beljak na Facebooku.

“Nije mi bila namjera voditi ovu unutarstranačku kampanju preko medija, ali nešto na ovaj bezobrazluk moram reći.



Na svaku lažnu optužbu ili prijavu za kazneno djelo, ići će i tužba za lažno prijavljivanje kaznenog djela (što je isto kazneno djelo), ali i tužba zbog kleveta i uvreda. Naravno, kad se ti pojedinci i ohrabre staviti svoj potpis na lažnu prijavu.

Sve je napravljeno u skladu s procedurom, Skupština će se održati 30. srpnja, dakle za dva dana, a 940 delegata iz baš SVIH županijskih organizacija (suprotno njihovim izjavama) izabrat će novo vodstvo stranke. Pravo glasa imaju svi oni koji zadovoljavaju kriterije propisane stranačkim dokumentima, a to što će neki pokušati opstruirati, njihovo je pravo. Kao što je pravo svakoga glasati ili ne, na bilo kojim izborima. Samo, tako neće iskoristiti svoje pravo, isto kao što neki nisu htjeli iskoristiti svoje pravo da se kandidiraju za bilo koju funkciju. HSS ide dalje i bez obzira tko će dobiti povjerenje delegata i biti izabran za predsjednika, novih raskola neće biti.

Već u petak 31. srpnja ujutro kreću pripreme za lokalne izbore i to svim članicama i članovima na lokalnim razinama mora biti prioritet”, napisao je Beljak.

S obzirom da je riječ o ozbiljnim optužbama Ana-Marije Petin, bez obzira na buduće novo ili staro/novo vodstvo stranke, biti će zanimljivo pratiti kako će se odviti cijela situacija oko ovih ozbiljnih optužbi.

Naime, u slučaju da se dokaže kako je Petin, zajedno sa skupinom HSS-ovaca lažno optužila Krešu Beljaka, to bi prije svega značilo i njeno isključivanje iz stranke, a hoće li to učiniti i Krešo Beljak u slučaju da bude ponovo izabran za predsjednika HSS-a, a koji prema trenutnim šuškanjima u redovima HSS-a i dalje ima daleko najveće šanse nastaviti voditi stranku, ostaje za vidjeti nakon unutarstranačkih izbora.

Kroz razgovor s nekim istaknutim članovima ove stranke, navode nam kako je potez Petin potez očajnika, te kako gotovo ne postoji mogućnost niti smatraju da bi Kreši Beljaku palo napamet učiniti ovakvo ozbiljno kazneno djelo.

Zanimljivo, iako je Petin bila i saborska zastupnica od 2016.-2020., nismo ju baš mogli vidjeti u Saboru, a možda najviše o njenom radu govori i činjenica kako je doživjela potpuni debakl već sedam dana nakon parlamentarnih izbora, kada je izgubila na izvanrednim lokalnim izborima u Orehovici za tamošnje Gradsko vijeće, koje je raspušteno nakon što se vijećnici u prethodnom mandatu nisu mogli dogovoriti oko proračuna za 2020. godinu.

Bili su to, inače, već drugi prijevremeni izbori za Gradsko vijeće Orahovice u posljednje tri godine.

Uz to i sama Petin ima niz kaznenih prijava, a naš portal u posjedu je dijela dokumentacije o istima, gdje se primjerice u jednoj kaznenoj prijavi iz 2018. godine optužuje Petin zajedno s direktorom Komunalnog poduzeća Zdravkom Dijakovićem, među kojima se spominje i adaptacija kupaonice majke Ana-Marije Petin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI