BANDIĆEV NAJBOLJI DIREKTOR SVIH DIREKTORA: Šef vodoopskrbe je svojom izjavom zgrozio javnost

Marijan Susenj/PIXSELL

Puknuće vodovodnog cjevovoda na zagrebačkoj Trešnjevci u prvi je plan ponovno dovelo šefa gradske Vodoopskrbe Marina Galijota koji je tijekom gostovanja na Radiju Sljeme konstatirao da smo ‘možda bili zločesti pa nas Bog kažnjava’.

Te su Galijotove riječi zgrozile zagrebačku javnost, no to nije prvi puta da ovaj direktor plijenu pažnju predstavnika medija. Galijot, koji je na čelu Vodoopskrbe još od 2018. godine, kao kadar pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u njegovim je očima slovio za ‘najboljeg direktora svih direktora’ iako su i tada kada ga je pokojni gradonačelnik predstavljao u tom svijetlu u pitanje dovodila njegova stručnost.

Direktor zagrebačke Voddopskbe ranijih je godina bio predsjednik uprave HGVIK-a, a od Grada Zagreba prije par godina dobio je dozvolu da na javnom prostoru postavi terasu ispred svojeg kafića na tržnici Dolac, zajedno sa još 12 poslovnih subjekata. Galiot je također s Gradom 2014. godine potpisao ugovor o zakupu 12 m2 poslovnog prostora također na ovoj najposjećenijoj zagrebačkoj tržnici, iza njegovih poslovnih akvizicija krije se zapravo dobro poznati kafić Kumica koji se nalazi usred tržnice Dolac.

Inače je Galijot osnivač tvrtke Kaptol Gradnja koja je pokrenuta 2013. godine, godinu dana kasnije ta tvrtka s izvjesnim Josipom Galijotom, koji je dio nekretnine kupio iste godine sklapa ugovor o zakupu 12,16 m2, odnosno 6,290 poslovnog prostora na Dolcu 7, dok je s ostalih 14,20 tog prostora upravljao Grad. Bandić u međuvremenu donosi zaključak kojim Kaptol Gradnji omogućuje da od Grada Zagreba zakupi preostalih 12 m2 poslovnog prostora na Dolcu 7 za 751 kunu bez PDV-a mjesečno, odnosno 9.019 kuna bez PDV-a godišnje. Galijotova tvrtka tako je u mjesec dana stekla 24 m2 na Dolcu te potom tamo otvorila kafić Kumica.

Akti gradonačelnika, stranica na kojoj se objavljuju sve odluke prvog čovjeka grada, otkrivaju kako Galijotova tvrtka od Grada, još od 2016., redovno dobiva i 15 metara kvadratnih javne površine ispred tog kafića za postavljanje otvorene terase. Drugim riječima, pokojni Bandić im je dodatni prostor za terasu odobrio u travnju 2016 .godine, u veljači naredne godine, u svibnju 2018. godine te u travnju 2019 godine, ali i u siječnju prošle godine.



Iz nepoznatog razloga Bandić im je u jednom trenu ove godine oduzeo, a onda nedugo prije smrti opet dodijelio navedeni prostor.

Inače prema financijskom izvješću Kaptol Gradnje kao jedini izvor prihoda tvrtke spominje se kafić Kumica koji je 2018. godine poslovao s gubitkom od 14.852 kune, te je godine Kaptol Gradnja imala dvoje zaposlenih, u međuvremenu su broj zaposlenih popeo na troje, a paralelno s time rasli su i gubici i to na značajnih 53.031 kunu. U 2019. godini Galijotova tvrtka ostvarivala je godišnji prihod od skoro pola milijuna kuna, što je zapravo prilično nevjerojatno s obzirom na lokaciju na kojoj se Kumica nalazi, ali i s obzirom na nisoku cijenu najma poslovnog prostora i pripadajuće mu terase.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI