BANDIĆ DOBIVAO PO 150 TISUĆA GLASOVA: Pogledajte koliko je SDP-ovog kandidata biralo!

Joško Klisović, kandidat SDP-a za lokalne izbore za gradonačelnika grada Zagreba, jedan je od manje eksponiranih SDP-ova u javnosti. U stranci su mu dali povjerenje jer smatraju kako može postati novi gradonačelnik Zagreba nakon Bandićeve vladavine preko 20 godina.

No, gledajući podatke s prethodnih izbora za Hrvatski Sabor, dobio je samo 692 glasa što je 1,20 posto glasova u trećoj izbornoj jedinici. Također, treba uzeti u obzir kako je tadašnji predsjednik SDP-a Davor Bernardić pozicionirao nisko na listi i to na izbornoj listi kojoj nije ni pripradao. U trećoj izbornoj listi jako su bili prepoznati Matija Posavec i Željko Kolar.

Moglo bi se reći onda kako je i to činjenica Klisovićevog lošeg uspjeha na izborima, ali kada politički gledamo, u očima javnosti se on još mora iskazati.

S druge strane, Milan Bandić je bio majstor u izgradnji političkog imidža. Tokom godina su ga vezali za brojne afere, ali on je na lokalnoj razini dominirao. Gledajući nacionalnu razinu, tu je bio jako slab. Na parlamentarnim izborima 2016. godine dobio je 9642 glasova, a na posljednjim 2020. godine je doživio potpuni debakl – osvojio tek 1688 preferencijalnih glasova.

Kao što smo ranije istaknuli, bio je majstor na lokalnoj razini. Samo na posljednjim izborima za gradonačelnika Zagreba dobio je preko 100 tisuća glasova u prvom krugu, dok je u drugom krugu osvojio 147 680 glasova.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI