BALKANSKI KRALJ SLATKIŠA: Tko je srpski milijarder koji preuzima Kraš?

Sandra Simunovic/Cropix

Uz pomoć braće Pivac, srpski poduzetnik Nebojša Šaranović iduće godine bi trebao preuzeti Kraš.

Za ovu firmu Nebojša je zainteresiran preko godinu dana, stoga pod “kišobran” svoje kompanije Kappa Star želi dodati još jednu.

Šaranović je poznat na gospodarskoj sceni kao jedan od najpoznatijih biznismena, a prema pisanju tamošnjih medija, cijenjen je jer u svoje poslove dodaje nove vrijednosti.

Spomenuta Kappa Star kompanija osnovana je početkom 2000-tih godina, a u sklopu je tvornica biskvita Jaffa iz Crvenke koju je kupio dvije godine nakon osnutka firme.

Još su tu Banini iz Kikinde, Fabrika hartija Beogra, papir servis FBH, AVala Adu i Fabrika kartona Umka.



Hrvatski poduzetnik Marinko Mikulić svojedobno je kupio kompaniju Pan Papirna industrija ulažući u više od dva milijuna eura te se time domogao 70 postotnog udjela u firmi smještenoj neposredoj do Šaranovićeve tvornice Avala Ado.

Stupila je tada na scenu srpska agencija za privatizaciju koja je optužila hrvatskog poduzetnika da nije ulagao u posao tvornice te mu raskidaju ugovor. Netom kasnije, raspisan je novi natječaj na kojem se prijavio Šaranović te s ponudom od 1,75 eura potpisao ugovor.

Najveći uspjeh Šaranović bilježi se u Rusiji gdje je povezan s kupnjom Bajkaslog celuloznog kobinata. Nakon tog poduhvata Šaranović odlazi u samostalne poslovne vode gdje bi uz pomoć Kraša mogao sve dignuti na jednu veću razinu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI