AKO SE OVO DOGODI PLENKOVIĆ MORA OTIĆI! Noćna mora HDZ-ovaca

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Višemjesečna nagađanja premijer Andrej Plenković u posljednjim je trenucima odlučio privesti kraju pa je tako predstavio HDZ-ova kandidata za zagrebačkog gradonačelnika.

Vladajuću će stranku tako predstavljati mladi Davor Filipović koji bi kao takav uz ostalo trebao konkurirati i aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Epilog je ovo neuspjelih pregovora koje je Plenković po pitanju zagrebačke kandidature vodio s menadžerom Damirom Vanđelićem koji je vladajuće u konačnici odbio zamjerajući se pritom trajno Plenkoviću.

U HDZ-u na Filipovićevu kandidaturu gledaju blagonaklono, no kako to uvijek biva u velikim političkim opcijama postoji i dio kritične mase koja se ponajviše aktivirala u zagrebačkoj organizaciji. Iako Filipovića respektiraju i za njega teško pronalaze loše riječi, kažu kako je njegova kandidatura Bandiću jamstvo za opstanak. ”Mi se jesmo odlučili za Filipovića koji doista jest nešto bolji izbor od Mislava Hermana zato što je Bandića kritizirao, ali s druge strane te njegove kritike gube smisao, jer bez onzira na njih i on je u Skupštini nedavno digao ruku za Bandićev proračun. Činjenica je da je on u povremenim kritikama bio glasniji od ostalih, ali ta činjenica nije dovoljna i to vidite već sada u njegovim prvim nastupima, kroz cijelu kampanju pratiti će ga stigma da on radi za Bandića i da mu čini uslugu, a ta stigma je poražavajuća i za stranku”, komentira naš sugovornik iz zagrebačke organizacije.

Naglašava i kako oni mjesecima izravno s Plenkovićem vode polemike oko raskida suradnje s Bandićem na lokalnoj razini. ”Plenković je po tome pitanju ozbiljno varirao, ovisno o stanju na nacionalnoj razini, očekivali smo da će nakon izbora raskinuti odnose s njime, ali očito da od toga nema ništa. Nama nije jasno kakve oni odnose imaju i zašto Plenković te odnose održava pa i forsira, ali nam je jasno da to za budućnost HDZ-a u Zagrebu nije dobro, štoviše, mi smo nakon izbora imali povijesnu priliku, i mogućnost da zavladamo gradom, sada od toga nema ništa. I sve bi to čak bilo prihvatljivo, da ne postoji mogućnost pobjede Tomislava Tomaševića, ukoliko on s Bandićem sruši i nas to će za kompletnu stranku na nacionalnoj razini biti jedan od najbolnijih udaraca ikada, nakon tega će doista biti potrebno propitati Plenkovićevu, ali i poziciju ostalih članova iz središnjice”, zaključuje naš sugovornik.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI