Ahmetović: Nema drame. Prijedlozi Grbina nisu komunicirani sa svim saborskim zastupnicima

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović gostovala je u N1 Studiju uživo gdje je komentirala aktualna događanja u SDP-u, izjave predsjednika Zorana Milanovića, aferu Janaf i drugo.

Komentirajući novu objavu predsjednika države Zorana Milanovića na Facebooku, u kojoj je prozvao novinara Indexa, Mirela Ahmetović je rekla da to nije primjereno ponašanje:

“Ne ponaša se primjereno predsjedničkoj funkciji. Skreće pažnju s važnog, korupcijske afere pod patronatom HDZ-a. Mislim da je nepristojno i nije državnički obraćati se ljudima koji se usude postaviti pitanja oko predsjedničke funkcije, svoditi to na osobnu razinu. Postoje važnije teme kojima se predsjednik može baviti. Ovako se javnost samo zabavlja predstavama, Facebook profilima, mislim da imamo puno važnijeg posla od toga. Žalosno je da se medijski prostor opterećuje osobnim razmiricama predsjednika i bilo koje sobe koja spomene njegovu funkciju ovih dana.”

Bez drame u SDP-u

O prvoj sjednici novog Predsjedništva SDP-a u utorak navečer, a potom i Kluba zastupnika, koja je prošla prilično neočekivano, Ahmetović ističe da to nije ništa dramatično:

“Kažu iskusniji kolegice i kolege da nije dramatičan, da je to već viđeno više puta. Meni nije bilo napeto. Cijeli se događaj svodio na to da je predsjednik predložio kadrovske promjene koje nisu prihvaćene i onda se postupilo po proceduri, a što se dalje događalo, ne znam jer nisam u Predsjedništvu. Ne vidim posebnu dramu oko svega.”



redsjednik Peđa Grbin je, među ostalim, upravo Ahmetović predložio za predsjednicu Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku umjesto Renate Sabljar-Dračevac. Ahmetović kaže da je problem vjerojatno nastao jer nisu svi obaviješteni o promjenama iako je ona ova informaciju dobila:

“Kako sam shvatila, prijedlozi predsjednika nisu komunicirani sa svim saborskim zastupnicima prije nego je do prijedloga došlo. po meni je problematično što nisu komunicirani s osobama koje bi trebale odstupiti s pojedinih funkcija, a ne vidim razlog tome. Trebalo je prije jasno porazgovarati sa svim saborskim zastupnicima.”

Međutim, dodaje kako smatra da nije Davor Bernardić bio “sjeme razdora”: “Meni je žao da je problem SDP-a bio i ostao neprimjerena komunikacija između članica i članova. Ne bih kvalificirala istup Bernardića kao nekog tko je poveo Klub u glasanju za i protiv, nego kao čovjeka koji je na sjednici Kluba uzeo riječ i sudjelovao u raspravi. Napomenula bih da osim njega i još jednog zastupnika nitko više nije sudjelovao u raspravi pa ne bih gledala to kao ulogu kolovođe. Sa mnom je iskomuniciran prijedlog.”, rekla je ahmetović za N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI