AFERA SMS: Varga i Curić proglašeni krivima! Nisu se pojavili na izricanju presude!

Po prvostupanjskoj presudi na Županijskom sudu u Osijeku i bivši policijski informatičar Franjo Varga i njegov navodni pomagač Blaž Curić proglašeni su krivima. Na izricanju presude za tzv. aferu SMS nisu se pojavili ni Varga ni Curić.

Varga je bio optužen da je izrađivao lažnu SMS korespondenciju za potrebe suđenja Zdravku Mamiću i još trojici okrivljenika na Županijskom sudu u Osijeku, kojom se pokušalo diskreditirati bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, odnosno za postupak koji je protiv Ivice Todorića pokrenulo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, a u kojima su mete bili premijer Andrej Plenković i tadašnja potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

U slučaju Mamića, Vargu se tužilo da je izradio lažnu prepisku između glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i neimenovanog suca Županijskog suda u Osijeku koji je sudio Mamiću i ostalima za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama, a u Todorićevu slučaju lažnu prepisku između premijera Plenkovića i ministrice Dalić, bivšeg povjerenika u Agrokoru Ante Ramljaka te članova uprave Agrokora Ivana Crnjca i Damira Kuštraka, a u kojoj se oni navodno dogovaraju o kaznenom progonu Todorića.

Po prvostupanjskoj presudi na Županijskom sudu u Osijeku i bivši policijski informatičar Franjo Varga i njegov navodni pomagač Blaž Curić proglašeni su krivima. Na izricanju presude za tzv. aferu SMS nisu se pojavili ni Varga ni Curić.

Varga je bio optužen da je izrađivao lažnu SMS korespondenciju za potrebe suđenja Zdravku Mamiću i još trojici okrivljenika na Županijskom sudu u Osijeku, kojom se pokušalo diskreditirati bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, odnosno za postupak koji je protiv Ivice Todorića pokrenulo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, a u kojima su mete bili premijer Andrej Plenković i tadašnja potpredsjednica Vlade Martina Dalić.U slučaju Mamića, Vargu se tužilo da je izradio lažnu prepisku između glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i neimenovanog suca Županijskog suda u Osijeku koji je sudio Mamiću i ostalima za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama, a u Todorićevu slučaju lažnu prepisku između premijera Plenkovića i ministrice Dalić, bivšeg povjerenika u Agrokoru Ante Ramljaka te članova uprave Agrokora Ivana Crnjca i Damira Kuštraka, a u kojoj se oni navodno dogovaraju o kaznenom progonu Todorića.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI