AFERA JANAF IDE DALJE! Što Božinovićev suradnik ima s time?

Klub u zagrebačkoj Slovenskoj ulici, mjesto je to na kojem je Dragan Kovačević uhićeni šef Janafa primao brojne pripadnike hrvatske društveno-političke scene, iste one koja se u narodu kolokvijalno naziva elita.

U tu elitu spadao je tako bivši predsjednik Mesić, čelnika Janafa posjećivao je i Rade Šerbedžija, brojni domaći odvjetnici, suci, političari pa i Jakov Kitarović, koji navodno pojma nije imao da se oko njega odvijaju čudnovata mešetarenja, i to baš u periodu kada je njegova supruga Kolinda Grabar-Kitarović predstavljala svoju kampanju.

Po običaju, nitko od onih koji su bili na Kovačevićevim misterioznim čajankama ništa nije znao. Tih i takvih neznalica, hrvatska se javnost nagledala i naslušala u svim pompozno popraćenim aferama do sada. No, jasno je i amaterima da je Kovačević svoj uspjeh i opstanak uz ostalo crpio i iz svojih bezbrojnih veza i poznanstava.

Samozatajan i lukav, bio je dobar sa svima. Upućeni prepričavaju kako Kovačević nikoga nije odbijao, bilo da je riječ o sitnim uslugama, ili velikim, opsežnim poslovima. Svakog je bio spreman saslušat, a mnogi su mu se obraćali za raznorazne usluge. Lobirao je, zapošljavao i širio svoju mrežu na sve strane, držeći se na čelu ove moćne tvrtke koja raspolaže milijunima. Kako to obično ide Kovačević je uz ostalo na liniji bio i svima onima kojima je trebalo zaposliti kćer, sina, tetku, ili strinu pa je tako primjerice u Janafu zaposlena Iva Delipetar. Riječ je o mladoj pravnici i kćerki Ante Delipetra koji je ujedno pomoćnik ministra policije Davora Božinovića. Njegova kći pravnica je u Janafu, međutim, čini se da je ova obitelj jako sklona zapošljavanjima u državnoj službi pa je tako u tri godine mandata u MUP-u i AKD-u zaposlio dečke svojih kćeri, ali i snahu svojega sina.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI