HRVATSKA SE NE PREDAJE I ŽELI IZRUČENJE! Bivši Dinamov trener Zoran Mamić morat će ponovno pred Sud u BiH

Foto: Damir Krajač/Cropix

Hrvatska i dalje želi izručenje bivšeg Dinamovog trenera i sportskog direktora Zorana Mamića. Novo ročište na Sudu BiH je po zahtjevu Hrvatske zakazano za ponedjeljak u 13 sati, potvrdio je Mamićev odvjetnički tim za Avaz.

Lani je Sud BiH utvrdio da nema pretpostavki da se Zorana Mamića izruči Hrvatskoj. Kako je rečeno Avazu, Sud BiH je prije dvije godine po istom slučaju odlučio u predmetu Zdravka Mamića te odbio zahtjev Hrvatske.

Hrvatska Mamića mlađeg traži zbog pravosnažnosti presude kojom je pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine i osam mjeseci.

“Ovdje je sve jasno. Nema uvjeta za izručenja, ali Hrvatska i dalje ne odustaje”, rekli su Mamićevi odvjetnici. Braća Mamić koji su osuđeni u Hrvatskoj, ranije su tražili da kaznu služe u BiH, a molbu su uputili i institucijama te države.

Hrvatsko pravosuđe Mamićevo izručenje traži po tri osnove: zbog ponovljenog sudskog postupka po odluci Vrhovnog suda koji je ukinuo dio presude osječkog Županijskog suda i naložio ponovno suđenje, zbog izdržavanja kazne od četiri godine i osam mjeseci zatvora na koliko je pravomoćno osuđen u potvrđenom dijelu prvostupanjske presude kao i zbog istrage o podmićivanju trojice osječkih sudaca.



U sklopu istrage o osječkim sucima određen je pritvor i Zoranu i Zdravku Mamiću. Zoran Mamić je u Međugorje stigao prije godinu dana i tri mjeseca dok je njegov brat Zdravko tamo od 2018. godine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI