HRVATSKA NA UDARU KRITIKA: Komšić optužio Hrvatsku za nečovječno postupanje prema nigerijskim studentima!

screenshot

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u petak je ponovno oštro kritizirao Hrvatsku rekavši kako je razočaran nečovječnim postupanjem s nigerijskim studentima i ilegalnim migrantima čime se, po njegovu tumačnju, nanosi šteta ugledu Europske unije.

“Razočarani smo nečovječnim postupanjem zemlje članice Europske unije prema nigerijskim studentima. Očito je da se teror prenosi s migranata na sve njima sumnjive osobe, što ozbiljno ugrožava ugled EU”, navodi se u reagiranju Komšićeva ureda na posljednju aferu s nigerijskim studentima.

Najavio je kako će se BiH vlasti pobrinuti za nigerijske studente te da je na BiH nepravdeno je pao ogroman teret migrantske krize.
“Morat ćemo se pobrinuti i za prognane studente. Pitanje je samo do kada će se svi problemi gomilati na pleća naše države”, poručili su iz ureda Komšića kojega Hrvati smatraju nelegitimnim članom Predsjedništva jer su ga za hrvatskog člana izabrali Bošnjaci.

Dvojica nigerijskih studenata Eboh Kenneth Chinedu (29) i Abia Uchenn Alexandar (18)  u Hrvatskoj su sudjelovali na 5. Svjetskom međusveučilišnom prvenstvu u Puli u stolnom tenisu što se održavalo sredinom studenog. Prije nekoliko dana u izjavi za portal Žurnal u BiH, blizak obavještajnim službama u toj zemlji, optužili su hrvatske policajce da su ih 17. studenog u centru Zagreba izvukli iz tramvaja, oteli, te utrpali u kombi i izbacili negdje u šumi na granici s BiH.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI