HRVATSKA IMA DUGU POVIJEST ODLAZAKA U MISIJE: Vidović: ‘Mi nismo država koja počiva na presedanskom pravu. Ako je nešto napravljeno krivo, ne znači da se to i u budućnosti može raditi krivo’

Foto: Cropix

O tome trebaju li se ukrajinski vojnici obučavati u Hrvatskoj ili ne, ne postoji jedinstveno mišljenje. Premijer Andrej Plenković je rekao kako će svi članovi vladajuće većine biti za obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, a o tome kako će glasati oporbeni zastupnici “nije problem vladajuće većine”.

U čemu je zapravo problem? Kako ističu u oporbi, nije dvojba u opredijeljenosti za pomoć Ukrajini, već u protuustavnom načinu na koji HDZ to pokušava napraviti.

U emisiji U mreži Prvog Hrvatskog radija, u srijedu je govorio Franko Vidović iz Socijaldemokrata, koji je rekao kako Hrvatska ima dugu povijest odlazaka u misije.

Dodao je kako kolege iz HDZ-a govore da su do sada svi predsjednici podržavali odlaske u misije pa zašto onda Zoran Milanović sada radi problem.

“Mi nismo država koja počiva na presedanskom pravu. Ako je nešto napravljeno krivo, ne znači da se to i u budućnosti može raditi krivo temeljem toga”, rekao je Vidović.



Osvrnuo se na odnos predsjednika i premijera te istaknuo kako nitko nikada ne vidi prepisku između njih dvoje. Napomenuo je da Hrvatski sabor dobije gotovu suglasnost i to je do sada uvijek tako bilo. Ovog je puta predsjednik rekao da procedura nije u redu.

“Procedura zaista nije u redu, tim više što poslovnik Vlade regulira na koji način Vlada komunicira i surađuje s drugim institucijama. Jasno piše da je Vlada ta koja traži suglasnost za ovakve stvari”, zaključio je Vidović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI