HRVATSKA IMA 56 NOVIH BOLESNIKA: Ukupno je zaraženo1182! Bitku s infekcijom izgubile tri osobe

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Do danas je u Hrvatskoj koronavirusom zaraženo 1182 ljudi. Bitku s teškom infekcijom izgubilo je 15 osoba. Ozdravilo je 125 ljudi. Epidemiolozi poručuju da su sljedeća dva do tri tjedna kritična za kontroliranje širenja zaraze.

Izvještaj Nacionalnog stožera

U Hrvatskoj je od danas 56 novih bolesnika, što daje brojku od ukupno 1182 potvrđeno zaraženih. Umrlo je sveukupno 15 osoba, danas tri. Na respiratoru je 39 osoba, a 374 ih je hospitalizirano. Oporavilo se 125 ljudi. Rekao je i kako je prijavljeno preko 3000 kršenja mjera izolacije.

Preminule su tri osobe, jedna u Zadru, jedna u Osijeku i jedna u Dubrovniku.

U Osijeku je preminuo 82-godišnji pacijent, dok je pacijent u Zadru imao 88 godina. Pacijent iz Osijeka bio je onkološki pacijent, dok je pacijent iz Zadra bio kronični bolesnik. Pacijent iza Dubrovnika ima je 85 godina i bio je na intenzivnoj njezi.



Ravnatelj HZJZ-a dr. Krunoslav Capak izvijestio je da građani koji su se jučer vratili nemaju simptoma zaraze, uzeli su im briseve koji su se pokazali negativnima i oni se nalaze u samoizolaciji. “Situacija je epidemiološki pokrivena”, rekao je.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za e-propusnice kaže da ih je izdano više nego su očekivali, ali da je to prvi val.

“Nakon toga će se analitičkim metodama ići je li propusnica smislena, jesu li svi poslodavci samo za svoje radnike tražili itd.”, rekao je.

Krunoslav Capak je rekao kako su jučer uzeli brisevi svima koji su sletjeli te kako su svi negativni.

“isto će se ponoviti i večeras za sve koji dolaze autobusima i katamaranom”, rekao je i dodao da ako itko ima simptome odmah ide u bolnicu, a ako su zdravi uzima se bris i ide se u samoizolaciju.

Ministar Božinović je rekao kako je izdano gotovo pola milijuna propusnica i dodao kako one imaju svoj smisao i svoju svrhu.

Konkretno, izdano je 441.721 e-propusnica za napuštanje mjesta prebavališta, a odbijeno je 12.884 zahtjeva za e-propusnicama.

Na novinarsko pitanje imaju li propusnice smisla u tolikom broju rekao je kako građani moraju shvatiti da se propusnice neće prestati izdavati.

“Izdavat će se sve dok postoji potreba. Uspjeli smo napraviti da ne dođe do zastoja, a u hodu smo promijenili sustav koji će nam omogućiti da analiziramo sve i poboljšavamo neke stvari. Ne bih govorio što ćemo mijenjati, ali sada imamo bazu s puno podataka iz koje možemo izvlačiti zaključke”, rekao je.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji preminula je prva osoba od koronavirusa. To je 15. žrtva u Hrvatskoj.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije javlja kako je preminula i peta žrtva

U KBC-u Osijek preminula je peta žrtva koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Riječ je o 82-godišnjoj onkološkoj bolesnici koja nije bila na respiratoru. Zabilježena su i tri nova slučaja zaraze u Osječko-baranjskoj županiji.

U Virovitičko-podravskoj županiji dobre vijesti

U Virovitičko-podravskoj županiji četvrti dan zaredom nema novooboljelih od koronavirusa.

U Krapinsko-zagorskoj županiji još četiri osobe

Još četiri osobe potvrđene su pozitivne na području Krapinsko-zagorske županije, u kojoj je dosad evidentirano 80 osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer.

Novooboljele osobe dolaze s područja Grada Pregrade, općine Bedekovčina i općine Jesenje.

Još jedan slučaj u Primorsko-goranskoj. Osoba bila na putovanju u Turskoj

U Primorsko-goranskoj županiji tijekom posljednja 24 sata koronavirusom je zaražena jedna osoba, a dvije su ozdravile. U županiji sada ukupno 50 oboljelih, dok je sedam ozdravilo, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Novooboljela osoba je bila u samoizolaciji, a njeno obolijevanje je povezano s nedavnim putovanjem skupine građana u Tursku.

U Vukovarsko-srijemskoj pozitivne tri osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji ina koronavirus pozitivne još tri osobe, među kojima je i jedno dijete iz Nuštra i dvije odrasle osobe iz Vinkovaca, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Ukupno je oboljela 21 ooba.

Istra prekinula niz. Otkrivena dva nova slučaja

U Istarskoj su županiji potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite u nedjelju. Ispitana su 82 uzorka, a dvoje novooboljelih od ranije su u samoizolaciji i riječ je o bliskim kontaktima već pozitivnih osoba sa sjeverozapada Istre.

Nova žrtva koronavirusa u Hrvatskoj

U Općoj bolnici u Zadru noćas je preminula prva osoba oboljela od koronavirusa. Riječ je o 88-godišnjem pacijentu, kroničnom bolesniku, koji je bio na respiratoru i koji je bio kontakt sa bolnicom u Biogradu. Tako je do sada 13 osoba preminula od bolesti COVID-19 uzrokovana koronavirusom. “

Ovim putem izražavamo sućut obitelji preminulog. Od 30 uzoraka jučer poslanih na analizu, još su 3 osobe pozitivne na koronavirus u Zadarskoj županiji. Pozitivni pacijenti kontakti su sa prethodno oboljelim osobama iz Ortopedske bolnice Biograd na moru. S obzirom na preminulu osobu, Zadarska županija sada ima 53 osobe pozitivne na koronavirus, od kojih su 3 na respiratoru”, objavili su iz Zadarske županije.

U Hrvatsku se vratilo 148 Hrvata, još 37 stiže večeras katamaranom iz Ancone

Vlada je osigurala komercijalne repatrijacijske letove zrakoplovne kompanije „Croatia Airlines“ kojima je sinoć 148 putnika stiglo u Republiku Hrvatsku.U Hrvatsku se iz inozemstva u Zagreb izvanrednim letovima Croatia Airlinesa vratilo 148 hrvatskih državljana. Radi se o Hrvatima iz Italije, Portugala, Španjolske i Švedske. U nedjelju navečer očekuje se 37 putnika u zadarskoj luci Gaženica koji iz Ancone dolaze katamaranom “Jelena” iz flote Jadrolinije.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI