HREBAKOV ZAMJENIK U SAMOIZOLACIJI: ‘Dva dana sam u samoizolaciji, moramo biti odgovorni’. Zašto Hrebak ne mora?

Screenshot N1

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak (HSLS) u srijedu je bio na konstituirajućoj sjednici Sabora, a u koji je ušao na listi HDZ-a u 2. izbornoj jedinici.

To ne bi bila nikakva vijest, da se Hrebak nije testirao na koronavirus, zato što je bio na sjednici gradskog vijeća sa zaraženom osobom, pisali smo.

Na sjednici bjelovarskog Gradskog vijeća koja je održana u petak u bjelovarskom Kulturnom i multimedijskom centru poduzete su epidemiološke mjere zaštite od COVIDA-19. Ipak, test za jednu osobu koja je prisustvovala Gradskom vijeću pokazao se pozitivnim zbog čega je odmah reagirao i županijski Zavod za javno zdravstvo te gradski Stožer civilne zaštite.

Nakon što je Dario Hrebak prisegnuo u Saboru, u četvrtak je njegov zamjenik Igor Brajdić na Facebooku objavio “Analizu u izolaciji”. Kontaktirali smo ga i on nam je potvrdio da je u samoizolaciji.

“Ja sam službeno 2 dana u samoizolaciji otkad smo dobili dopis da bi trebali ići”, rekao nam je i dodao da ne zna kako gradonačelnik Hrebak nije, ali je podsjetio da se Hrebak testirao te da je test bio negativan.



Kako saznajemo iz izvora koji su prisustvovali sjednici, Hrebak je sjedio tik do zamjenika Brajdića koji, eto, mora biti u samoizolaciji.

Danas je, inače, u Saboru važan dan jer će se glasati o povjerenju novoj Vladi Andrej Plenkovića u kojoj je Hrebak važna ruka. Jutarnji list javlja da će se Hrebak pojaviti u Saboru, a on je objavio dopis koju je dobio od Krunoslava Capaka, ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i člana Nacionalnog stožera civilne zaštite RH.

U dopisu stoji da Hrebak nije zarazan i neće biti zarazan 36 – 48 sati, a zatim se treba ponovno testirati, ili otići u izolaciju na 14 dana.

Hrebak je objavio da stiže u Sabor te će se ponovno testirati na koronavirus.

Pokušavajući dobiti točnu informaciju od struke, otkrili smo sljedeće. Doktorica Vesna Grgić potvrdila je Capakovu tvrdnju da se prilikom negativnog testa može biti “slobodan” od izolacije 2 do 3 dana, a zatim se treba opet testirati. No, samo jedan dan prije, epidemiološka struka tvrdila je potpuno drugu stvar. Odnosno, rekli su nam da moramo u samoizolaciju ako smo bili u kontaktu sa zaraženom osobom.

U svakom slučaju, ili se odluke donose preko noći i javnost se ne obavještava pravovremeno jer nigdje nema objave o odluci koja sada vrijedi za gradonačelnika Hrebaka, ili se donose “prema potrebi” političara i u ovom slučaju, za skupljanje saborske većine

Facebook Comments

Loading...
DIJELI