Hrebak pozvao Bernardića da vrati stipendiju: Dragi Davore, moja poruka ti je da prvo vratiš pare, onih 260.000 kuna koje nisi smio primiti

N1

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak pozvao je u subotu čelnika SDP-a Davora Bernardića da vrati 260.000 kuna stipendije koju, tvrdi, kao dužnosnik nije smio primiti, prozivajući ga da se optužbama za korupciju na račun vladajućih služi “uličarskim riječnikom”.

Hrebak je priopćio kako je Bernardić, na današnjoj konferenciji za novinare RESTART koalicije u Bjelovaru, “ponovno zablistao s novom izjavom uličarske retorike”, jer ga je indirektno optužio da je kriminalac i lopov navodeći da onaj tko podržava HDZ ne može biti ništa drugo.

Navodeći da nije baš pristojno javno vrijeđati domaćina grada u koji je došao, s obzirom da je on gradonačelnik Bjelovara koji je nazvao najtransparentnijim gradom u Hrvatskoj, Hrebak smatra kako se SDP očito odlučio da predizborna kampanja ide u smjeru “što više blata, to bolje”.

“Nažalost, očekivao sam više od ‘navodnog’ kandidata za premijera Davora Bernardića. Dragi Davore, moja poruka ti je da prvo vratiš pare, onih 260 000 kuna koje nisi smio primiti, pa će lijepljenje etiketa tko je korumpiran, a tko je lopov možda izgledati uvjerljivije kad izađe iz tvojih usta”, poručio je.

Svjestan, kaže, da je kampanja krenula i da ga napadaju u zadnje vrijeme zbog podrške koju ima u II. izbornoj jedinici, a pogotovo u Bjelovaru.



Dodaje kako je očito i vidljivo da im je zbog toga “trn u oku”, ali da njega zanima da se uvede transparentnost i da građani znaju kako se troši svaka kuna iz proračuna.

“Neće vam uspjeti da me ubacite u vaše blato te da se skupa s vama valjam u njemu”, navodi Hrebak i podsjeća da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo kako je Davor Bernardić povrijedio načelo transparentnog djelovanja iz Zakona o sprečavanju sukoba interesa, kada je 2014. prihvatio stipendiju visoke poslovne škole Cotrugli u iznosu od 263.000 kuna.

Pozvao je Bernardića i da posjeti svoj novoutemeljeni ogranak “svježe zaposlenih SDP-ovih uhljeba u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji zvanoj uhljebistan”.

“Nakrcali ste ih dosta u zadnje vrijeme”, navodi Hrebak i poziva medije da pogledaju nedavno objavljeni nalaz Državne revizije za transparentnu županiju.

Bernardić, koji je u subotu u Bjelovaru potpisao koalicijski sporazum s bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom, rekao je kako je to županija vrijednih i poštenih ljudi koji žele živjeti od svojega rada i žele se razvijati, a njihova koalicija to će im i omogućiti.

Građane je zamolio da izađu na izbore i “kažu ‘ne’ lopovluku koji su morali gledati zadnje četiri godine”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI