Hrebak: Političari jesu krivi, ali odgovornost je i na građanima – biraju lošu vlast

Screenshot N1

Afere s imovinskim karticama te ostale dnevnopolitičke aktualnosti u emisiji N1 televizije prokomentirao je predsjednik HSLS-a Dario Hrebak.

Sud EU proglasio se nenadležnim za slovensku tužbu protiv Hrvatske. Hrebak odluku smatra pozitivnom. “Sve što smo napravili vezano za ovaj arbitražni spor je bilo dobro”, prokomentirao je.

“Na europske se institucije ne može utjecati, meni je to kao građaninu Europske unije, građaninu Hrvatske, iznimno bitno. Pravda na kraju pobjeđuje”, dodao je.

Situacija s imovinskim karticama je, kaže, sramotna, a posebno se osvrnuo na Kujundžića.

“Jasno sam iznio stav HSLS-a da je takvo ponašanje neprihvatljivo. Imate tri razloga zašto se ovo događa. Prvi, da ste stvarno nesposobni i da ne znate popuniti imovinsku karticu. Što ne mogu vjerovati, da bi netko nesposoban došao i obnašao ulogu ministra. Druga stvar, što se bahati, što i ne iznenađuje u hrvatskim prilikama, kaže ‘ne možete vi meni ništa, boli me briga za to Povjerenstvo’, a imate odgovornost prema građanima. I treća stvar, imate nešto za skrivati”, prokometirao je.



Projekt transparentnosti

Kaže da ima loših političara, ali s druge strane, nisu svi političari isti.

“U Bjelovaru sam napravio projekt transparentrosti jer sam htio pokazati da nismo svi isti, nemamo što skrivati. Sve je transparentno. Ići ćemo i još dalje, vjerojatno s parcitipativnim budžetiranjem da građani mogu sami odlučiti kako će svoj novac trošiti. Ima poštenih političara u Hrvatskoj”, govori Hrebak.

Smatra kako imamo prevelik birokratski aparat i previše zakonskih propisa. “Sramotno je što se dogodilo s karticama. Nije rješenje problema u popunjavanju imovinskih kartica. Sad je kod nas novo rješenje novi zakon. Imamo devet tisuća zakonskih propisa. Mi s jednim novim zakonom, umjesto da riješimo problem, stvorimo tri nova problema. Ova država je prebirokratizirrana, preskupa i ima neodgovorne i bahate poliitčare”, pojašnjava.

Odgovornost građana

“Političari jesu krivi. A koja je odgovornost građana? Zašto glasaju za iste te političare. Ajmo govoriti o konkretnim imenima. Gospodin Bandić se voli hvaliti godinama na čelu Zagreba. Građani biraju lošu vlast”, kazao je.

Hrebak je, kaže, za konkretne poteze.

“Svi znaju što ne valja. Problem je što ćete vi sad napraviti. Ja sam iz skupine političara koji gleda kako će nešto napraviti, a ne postaviti dijagnozu. U Hrvatskoj svi znaju dijagnozu, ali nitko ne nudi lijek”, rekao je Dario Hrebak za N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI