HORVAT NAGLO PREKIDA GODIŠNJI! Ministar ovo mora hitno provesti

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Iako su se vladajući zaputili na kolektivni godišnji odmor, planovi za nadolazeću jesen već su razrađeni, no čini se kako će nadolazeće razdoblje biti posebno intenzivno za novog ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Darka Horvata.

On, kako tvrde upućeni, planira skratiti dvotjedni godišnji odmor. Horvat se u novoj Plenkovićevoj vladi našao po zagovoru predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića s kojim je u odličnim odnosima. Premijer na njega nije računao, a da nije bio posve zadovoljan njegovim gospodarskim manevrima potvrđuje i to što je ulogu ministra gospodarstva prepustio Tomislavu Ćoriću.

Unatoč tome, Horvata očekuje velik i važan posao. Odmah nakon povratka zastupnika u saborske klupe, na dnevnom će se redu naći Zakon o obnovi Zagreba i okolice, a Plenkoviću je pak taj zakon posebno važan zbog nadolazećih lokalnih izbora. Kao što je poznato, zakon je prošao prvo saborsko čitanje, a za finalni tekst Vlada će morati razmotriti primjedbe koje su u međuvremenu iznesene.

Kako saznajemo, u Horvatovom ministarstvu fokusirani su na pripremu konačnog prijedloga zakona, radi toga se ministar u Zagreb kani vratiti prije isteka godišnjeg odmora, znajući da su pred njime neodgodive obveze. Osim toga, tu su i nezanemariva velika očekivanja kako premijera Plenkovića, tako i onih koji o obnovi ovise.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI